Blog

13 feb. 2024

5 Tegeltrends voor 2024

Wil je een nieuwe look voor je woning? Of je nu houdt van natuurlijke kleuren of opvallende afwerkingen: er zijn prachtige interieurtrends voor iedereen. Duurzaamheid, kwaliteit en sfeer staan centraal, maar nemen verschillende vormen aan. Met deze tips kan je dan ook alle kanten op – of je nu een complete make-over beoogt of in 2024 enkel een bepaalde hoek wil upgraden.

Lees meer
08 dec. 2023

Achter de schermen: Maak kennis met onze gedreven Storemanager!

Kenny Mellaerts, staat nu aan het roer als storemanager van de Tyles showrooms in Zellik en Brugge. Voor Kenny is deze rol inmiddels vertrouwd terrein, want voordat hij de overstap maakte naar de automobielsector, vervulde hij de functie van accountmanager bij Tyles. "Dit voelt echt als thuiskomen," glimlacht Kenny. In zijn nieuwe rol als storemanager streeft hij ernaar om samen met zijn team de showroomervaring naar een hoger niveau te tillen. Hoe hij dit gaat aanpakken, legt Kenny met enthousiasme uit: "Het draait allemaal om de details."

Lees meer
25 sep. 2023

De 8 voordelen van keramische tegels

Keramische tegels veroveren de huiskamer, maar ook de andere woon- én buitenruimtes. Niet onlogisch gezien de vele voordelen. We zetten ze even op een rijtje.

Lees meer
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer
25 mei. 2023

Tyles Zellik: de ultieme tegelbeleving

Onze showroom in Zellik is the place to be voor wie op zoek is naar tegels. Je ontdekt er een eindeloze variatie aan collecties, in alle mogelijke stijlen en formaten. Dankzij de verzorgde presentaties wordt een bezoekje een unieke beleving en is je keuze ongetwijfeld snel gemaakt.

Lees meer
14 apr. 2023

Waarom keramische tegels de perfecte terrastegels zijn?

Het terras is meer dan ooit het verlengstuk van het interieur. Binnen naadloos laten aansluiten op buiten, creëert dan ook een weergaloos effect. Gebruik je hiervoor keramische terrastegels dan mag je zeker zijn van een stijlvol resultaat waar je jaren van kan genieten. Ontdek hier waarom het de gedroomde buitentegels zijn.

Lees meer
02 feb. 2023

Keramische tegels, een duurzame oplossing

Een esthetische én duurzame oplossing voor je vloer of wand? Ga voor keramische tegels en sla twee vliegen in één klap! Ze zien er geweldig uit en in vergelijking met andere materialen hebben ze een minimale impact op de omgeving. Bovendien kan je ze perfect combineren met vloerverwarming, en dat zorgt dan weer voor een aangename en energie-efficiënte warmte (of verkoeling) in huis. Een overzicht van de duurzame kwaliteiten.

Lees meer
17 jan. 2023

5 tegeltrends voor 2023

Duurzaam wonen, een natuurlijk gevoel, ton sur ton, opvallende accenten en Scandinavisch licht. Alle interieurtrends voor 2023 wijzen in de richting van warmte en gezelligheid. De 5 tegeltrends die we hier voor je oplijsten, passen perfect in dat plaatje. Welke stijl ook je voorkeur geniet, laat je erdoor inspireren bij de keuze van jouw favoriete tegelvloer of -wand.  

Lees meer
16 dec. 2022

Historisch pand, moderne uitstraling

Passen moderne keramische tegels in een historisch pand? Natuurlijk. Vraag het maar aan de bewoners van dit karaktervolle rijhuis in hartje Brugge. Na een grondige renovatie is hun trapgevelwoning vandaag helemaal bij de tijd. En daar heeft de keuze voor de juiste tegels veel mee te maken. Gastvrouw Camille leidt ons rond.

Lees meer
Grote keramische tegels woonkamer salon Tyles
25 nov. 2022

3 tegeltrends voor de woonkamer

Tegels kiezen voor de woonkamer? Met deze drie trends zit je vandaag op rozen en maak je van je salon of living een juweeltje waar je jaren van kan genieten.

Lees meer
28 okt. 2022

Hoe kies je de perfecte tegel?

Het kiezen van de juiste tegel hangt van veel zaken af. Liggen de look en kleur vast? Dan is het belangrijk om ook een weloverwogen keuze te maken inzake het formaat, de vorm en het legpatroon. Het zijn bepalende factoren die een wereld van verschil maken.

Lees meer
08 jul. 2022

Hoe keramische tegels schoonmaken?

Waarom zijn keramische tegels zo populair? Één van de redenen is ongetwijfeld het onderhoudsvriendelijk karakter van de tegels. Af en toe schoonmaken met warm water en ontvettende zeep volstaat al om je tegelvloer of tegelwand jarenlang spic en span te houden.

Lees meer
23 jun. 2022

Mix ‘n match – 5 topcombinaties

Twee zaken waar je naar streeft in je woning: je interieur in balans houden en harmonie creëren. Daarvoor hoef je zeker niet in elke ruimte dezelfde tegel te gebruiken. Meer zelfs, je kan in één ruimte ook kiezen voor een combinatie van twee verschillende looks. Mix ’n match! Vind je het moeilijk om te bepalen welke looks een match made in heaven zijn? Wij helpen je graag op weg. Ontdek de 5 mooiste tegelcombinaties.

Lees meer
09 mei. 2022

3 topideeën voor de ideale badkamer

Natuur, luxe en harmonie. De badkamer van vandaag is een pure wellnessruimte die mooi in lijn ligt met de rest van je interieur. We leggen je hier uit hoe je dat precies voor mekaar krijgt en welke tegels je ervoor nodig hebt. Voor meer inspiratie ben je van harte welkom in onze showrooms.

Lees meer
06 apr. 2022

SUCCESVOLLE TEGELJACHT IN 5 STAPPEN

De juiste tegel vinden is een hele opgave. Dat weten we. Volg deze 5 stappen en succes is verzekerd!

Lees meer
02 feb. 2022

Zalig wonen in Zwalm

Een eigentijdse interpretatie van een landelijke woning. Zo kan je de nieuwbouw van Sara en Thomas het best omschrijven. Rustiek en modern vloeien hier, in het idyllische Zwalm, naadloos in elkaar over. Buiten, en nog meer in het warme, gezellige maar strakke interieur.

Lees meer
21 jan. 2022

Tyles trends 2022

Wat zijn de interieur- en tegeltrends voor dit jaar? We zetten de belangrijkste hier voor jou op een rijtje. De sleutelwoorden zijn sfeer, natuur, persoonlijkheid en rust. In alle formaten, van klein tot supergroot!

Lees meer
17 dec. 2021

Partners in style: Ermans & Vokaer Architectes en Tyles

Julie Vokaer van Ermans & Vokaer Architectes werkt al enkele jaren nauw samen met Tyles. De twee ‘partners in style’ zitten creatief dan ook op dezelfde lijn. Een gesprek met Julie over haar relatie met Tyles en waarom ze zo graag keramische tegels in haar projecten gebruikt.

Lees meer
27 aug. 2021

Keuzestress? Advies nodig?

Op zoek naar keramische tegels van uitzonderlijke kwaliteit? Wij kunnen je daarbij helpen! Hou je van beton- of marmerlook? Of liever hout- of natuursteenlook? Geen paniek, onze Tyles Experts staan je bij en ontzorgen je tijdens het hele tegelproces. Ontdek in deze blog waar onze Experts voor staan en wat precies hun meerwaarde is.

Lees meer