13 feb. 2024

5 Tegeltrends voor 2024

Wil je een nieuwe look voor je woning? Of je nu houdt van natuurlijke kleuren of opvallende afwerkingen: er zijn prachtige interieurtrends voor iedereen. Duurzaamheid, kwaliteit en sfeer staan centraal, maar nemen verschillende vormen aan. Met deze tips kan je dan ook alle kanten op – of je nu een complete make-over beoogt of in 2024 enkel een bepaalde hoek wil upgraden.

5 Tegeltrends voor 2024

Overal tegeltjes

In je badkamer en keuken, maar ook in je woon- en slaapkamer: dit jaar blazen tegeltjes nieuw leven in elke ruimte van je woning. Kleine tegeltjes zijn dé vloertrend dit jaar, maar ook aan wanden en meubels komen ze meer dan ooit tot hun recht. Laat je fantasie gerust de loop. Ga voor frisse en neutrale kleine tegeltjes, of voor de levendige kleuren die vandaag moodboards overheersen, zoals zacht oranje of wijnrood. Vierkant of rechthoekig, klein of groot, met tekeningen, patronen of monochroom: gegarandeerd toveren tegeltjes de ruimte om.

Gebogen lijnen

Mag je interieur een zacht karakter hebben? Kies dan voor organische vormen. Scherpe hoeken en rechte lijnen zetten in 2024 een stap opzij ten voordele van natuurlijke lijnen. Waarom? Omdat ze comfort, speelsheid en warmte uitstralen. Dat is net zo goed van toepassing op meubels en kasten als op tegels. Allemaal krijgen ze een heel andere uitstraling als je ze van ronde hoeken voorziet. Tegels met afgeronde, gebogen vormen maken het plaatje af en creëren een mooi en rustig geheel.

Geïnspireerd door de natuur

Volg de leidraad van de natuur om rust en balans te creëren. Tegels uit natuursteen of met organische texturen, zoals houtnerven, dragen bij aan een design dat je verbindt met de vrije natuur. Ook het kleurenpallet is een middel dat je kan inzetten om de natuur naar binnen te brengen. Diepgroen, terracotta, houtskool, zachtblauw en bruintinten zijn trendkleuren die zich perfect lenen voor die missie. Met grote ramen en veel groene kamerplanten – misschien zelfs een levende muur – werk je de aardse look af.

Oog op de toekomst

Voor een gezond klimaat maken we keuzes die ons in staat stellen duurzaam en energie-efficiënt te wonen. We beloven datje daarbij niet op looks hoeft in te boeten. Tegels hebben een lange levensduur en zijn erg makkelijk in onderhoud. Dat maakt van de tegels een esthetische én duurzame oplossing. Ze zien er geweldig uit en in vergelijking met andere materialen hebben ze een minimale impact op de omgeving. Bovendien kan je ze perfect combineren met vloerverwarming, en dat zorgt dan weer voor een aangename en energie efficiënte warmte (of verkoeling) in huis. Voor een ruim aanbod aan duurzame tegels, ben je bij Tyles aan het juiste adres.

Less is everything

Minimalisme blijft ook dit jaar klasse uitstralen. Door ruimte vrij te maken voor wat er echt toe doet, creëer je een omgeving die focus en rust faciliteert. Less is more en neutrale kleuren als wit en beige vormen de basis van deze woonstijl. Onze tip: leg je daarbij toe op kwaliteitsvolle materialen en een verzorgde afwerking. Toon-op-toon met veel licht en lucht blijft ook na 2024 een schot in de roos.

Is dit ook iets voor jou?
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer
17 jan. 2023

5 tegeltrends voor 2023

Duurzaam wonen, een natuurlijk gevoel, ton sur ton, opvallende accenten en Scandinavisch licht. Alle interieurtrends voor 2023 wijzen in de richting van warmte en gezelligheid. De 5 tegeltrends die we hier voor je oplijsten, passen perfect in dat plaatje. Welke stijl ook je voorkeur geniet, laat je erdoor inspireren bij de keuze van jouw favoriete tegelvloer of -wand.  

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht