17 jan. 2023

5 tegeltrends voor 2023

Duurzaam wonen, een natuurlijk gevoel, ton sur ton, opvallende accenten en Scandinavisch licht. Alle interieurtrends voor 2023 wijzen in de richting van warmte en gezelligheid. De 5 tegeltrends die we hier voor je oplijsten, passen perfect in dat plaatje. Welke stijl ook je voorkeur geniet, laat je erdoor inspireren bij de keuze van jouw favoriete tegelvloer of -wand.  

5 tegeltrends voor 2023

Duurzaam Wonen

Is het door het groeiend klimaatbewustzijn? De energiecrisis? We hechten vandaag steeds meer waarde aan materialen die gemaakt zijn met respect voor de leefomgeving en die lang meegaan. Dat klinkt als keramische tegels! De natuurlijke samenstelling van de tegels op basis van zand en klei, het ecologisch productieproces, het sterke en slijtvaste karakter, de supercombo met energie-efficiënte vloerverwarming … Onze tegels zijn bij uitstek duurzaam en daarmee helemaal on-trend. Lees ook Keramische tegels, een duurzame oplossing.

Breng de natuur binnen

De natuur naar binnen brengen is al een tijdje trending. Planten, groentinten, organische vormen, zachte beige kleuren, aardetinten… Een natuurlijke look-and-feel maakt je woning gezellig en comfortabel. Tegels met een houtlook en natuurlook sluiten hierbij aan, al kan je ook met betonlook tegels dat buitengevoel binnen oproepen. Wil je een buitengewoon origineel groen effect op de vloer en wand creëren, vergeet dan zeker de accentlook en marmerlook tegels niet.

Warm minimalisme

Ga voor minder. Focus op de essentie. En brengt meer rust in je interieur. Less is more, maar hou het warm. Geen koele witte muren, het minimalisme van nu legt het accent op een knusse, ingetogen uitstraling. Slow living is de boodschap. De stijgende populariteit van beigetinten en terracotta is dus geen toeval en dat weerspiegelt zich in harmonieuze ton sur ton vloeren en wanden.

Be bold!

Is het dan één en al rust en ingetogenheid in 2023? Absoluut niet. We gingen toch knallen? Ga dus gerust voor een eclectisch interieur of een gedurfd accent. Combineer stijlen, kleuren en materialen in je vloeren en wanden. Met opvallende tegels, een visgraat legpatroon of verticale plaatsing, aparte vormen zoals hexagoon, grootformaattegels, een accentlook, marmerlook of een mix ’n match van allerlei tegelkleuren en -designs zit je dit jaar altijd goed.

Scandinavisch licht

Als uitsmijter serveren we je een blijver: de Scandinavische stijl. Lichter en luchtiger dan het warme minimalisme, maar daarom niet minder warm en sfeervol. Zachte groentinten, wit en grijs voeren hier de boventoon en laten zich graag combineren met lichte houtsoorten, gemixt met zwarte accenten. Alles is mooi in harmonie, zoals in de natuur. Moodboard maken met een Nordic feel? Ga je gang!

Benieuwd welke tegelkeuze jouw interieur on-trend maakt? Kom inspiratie opdoen in de Tyles Flagship Store in Zellik of contacteer ons voor een afspraak.

 

 

Is dit ook iets voor jou?
13 feb. 2024

5 Tegeltrends voor 2024

Wil je een nieuwe look voor je woning? Of je nu houdt van natuurlijke kleuren of opvallende afwerkingen: er zijn prachtige interieurtrends voor iedereen. Duurzaamheid, kwaliteit en sfeer staan centraal, maar nemen verschillende vormen aan. Met deze tips kan je dan ook alle kanten op – of je nu een complete make-over beoogt of in 2024 enkel een bepaalde hoek wil upgraden.

Lees meer
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht