14 apr. 2023

Waarom keramische tegels de perfecte terrastegels zijn?

Het terras is meer dan ooit het verlengstuk van het interieur. Binnen naadloos laten aansluiten op buiten, creëert dan ook een weergaloos effect. Gebruik je hiervoor keramische terrastegels dan mag je zeker zijn van een stijlvol resultaat waar je jaren van kan genieten. Ontdek hier waarom het de gedroomde buitentegels zijn.

Waarom keramische tegels de perfecte terrastegels zijn?

Binnen loopt over in buiten

Ga je grondig renoveren of plan je een nieuwbouw? Laat je binnentegels dan helemaal tot buiten doorlopen voor een groter ruimtegevoel. In heel wat collecties van Tyles vind je een 'buiten-versie' van de tegels voor binnen (keuken, leefruimte, salon,…). Zo maak je van je terras pas echt het verlengstuk van je interieur.

Ruime keuze, luxe uitstraling

Het aanbod keramische terrastegels is groot. Héél groot. Wil je je buitenterras of dakterras een mooie en luxe uitstraling geven dan kan dat in zowat elke look en voor elk budget. Een tegel in natuursteenlook of betonlook in beige en grijstinten? Een houtlook terrastegel? Alles kan. Inspiratie nodig? Check ons moodboard en ontdek de talrijke mogelijkheden.

Bovendien heb je altijd de keuze uit stevige terrastegels van 2 cm dik in verschillende afmetingen: 60x60, 80x80, 90x90, 100x100, 40x120 en – nieuw sinds dit jaar – 120x120 cm. Laat je creativiteit dus gerust de vrije loop!

Vrijheid van plaatsing

Je hebt de ideale tegel gevonden? Dan is het tijd om het terras aan te leggen. Als je handig bent, kan je dat zelf. Anders laat je het beter over aan een professionele vloerder of tuinaannemer. Er zijn twee manieren om terrastegels te plaatsen: op tegeldragers of traditioneel verlijmd.

De eerste methode is makkelijker en gaat sneller. Het kan echter enkel met tegels van 2 cm en als je erop loopt kan het ook holler klinken. Het traditioneel verlijmen is iets complexer omdat je de tegels, van 2 of 1 cm dik, in de volle ondergrond, gevoegd én met voldoende hellingspercentage moet plaatsen. Doe je dat niet, dan riskeer je schade doordat het regenwater niet kan weglopen. Toch maar een plaatser contacteren?

Ze zijn onverslijtbaar!

Keramische tegels zijn uiterst duurzaam en gaan dus lange tijd mee. Ze zijn bestand tegen zware regenval, sneeuw en vorst. Over slijtage of beschadiging door scherpe voorwerpen en zware belasting moet je je geen zorgen maken. De kras- en uv-bestendige tegels zijn supersterk, verkleuren niet en behouden jarenlang hun oorspronkelijke uitstraling.

Makkelijk in onderhoud

Keramische buitentegels zijn niet poreus. Vlekken kunnen niet in de tegels doordringen en met het juiste product krijg je ze altijd snel schoon. Gezellig genieten van de barbecue of vuurschaal? Doe gerust! Vet en roest, maar ook mos of groen aanslag schuur je met wat lauw water zo weg. Om je terras na de winter zomerklaar te maken, is een grondige schuurbeurt aan te raden. Dat kan ook met een hogedrukreiniger. Als de tegels traditioneel verlijmd zijn, moet je wel heel goed opletten dat je de voegen niet beschadigt.  

Nooit meer uitglijden

Dankzij de hoge antislipweerstand zijn keramische tegels het ideale materiaal voor een buitenvloer. Een uitschuiver op je terras na een regenbui is dus uitgesloten. In een natte omgeving zoals rond het zwembad of de zwemvijver is dit type tegels dan ook de slimste optie.

Milieuvriendelijk karakter

Last but not least: keramische tegels zijn een ecologische keuze. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn perfect recyclebaar. Het steenafval kan worden hergebruikt in andere toepassingen. Bovendien heb je voor het onderhoud geen schoonmaakproducten nodig die schadelijk zijn voor het milieu. Meer weten over hun duurzame karakter, lees de blog ‘Keramische tegels, een duurzame oplossing’.

 

Op zoek naar de perfecte terrastegel of advies nodig? Kom langs in onze showroom in Zellik. Je vindt er alle collecties en tal van sfeer- en inspiratieboxen. Altijd welkom!

Is dit ook iets voor jou?
25 sep. 2023

De 8 voordelen van keramische tegels

Keramische tegels veroveren de huiskamer, maar ook de andere woon- én buitenruimtes. Niet onlogisch gezien de vele voordelen. We zetten ze even op een rijtje.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer
02 feb. 2023

Keramische tegels, een duurzame oplossing

Een esthetische én duurzame oplossing voor je vloer of wand? Ga voor keramische tegels en sla twee vliegen in één klap! Ze zien er geweldig uit en in vergelijking met andere materialen hebben ze een minimale impact op de omgeving. Bovendien kan je ze perfect combineren met vloerverwarming, en dat zorgt dan weer voor een aangename en energie-efficiënte warmte (of verkoeling) in huis. Een overzicht van de duurzame kwaliteiten.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht