02 feb. 2023

Keramische tegels, een duurzame oplossing

Een esthetische én duurzame oplossing voor je vloer of wand? Ga voor keramische tegels en sla twee vliegen in één klap! Ze zien er geweldig uit en in vergelijking met andere materialen hebben ze een minimale impact op de omgeving. Bovendien kan je ze perfect combineren met vloerverwarming, en dat zorgt dan weer voor een aangename en energie-efficiënte warmte (of verkoeling) in huis. Een overzicht van de duurzame kwaliteiten.

Keramische tegels, een duurzame oplossing

Lekker warm

Keramische tegels kunnen je heel wat energie helpen besparen. Ze hebben uitstekende thermisch geleidende eigenschappen en zijn bijzonder geschikt voor vloerverwarming. Tegelvloeren met vloerverwarming winnen aan populariteit en dat is niet verwonderlijk. Een lage temperatuur afgiftesysteem als vloerverwarming vraagt minder energie (en kan perfect worden gecombineerd met bv. een warmtepomp). Tegelijk voelt je tegelvloer dankzij de gelijkmatige verdeling van de warmte aangenaam aan. Mooi meegenomen: je moet geen radiatoren plaatsen waardoor je ruimte wint en meer mogelijkheden creëert om je interieur in te richten naar jouw smaak.

PUUR NATUUR

Onze tegels worden gemaakt van grondstoffen die onbeperkt in de natuur aanwezig zijn: zand, klei en mineralen gemengd met water. Die substantie wordt samengeperst tot tegels en uitgebakken. Het is dus eigenlijk een simpel product met enkel bestanddelen van natuurlijke oorsprong.

LANGE LEVENSDUUR

De gemiddelde levenscyclus van keramische tegels bedraagt 50 tot 80 jaar. Dat is behoorlijk lang. Je hoeft ze dus niet snel te vervangen en dat spaart op termijn een pak energie en materialen uit.

SCHOON, NIET SCHADELIJK

Om je tegels schoon te houden, volstaan water en een natuurlijk kuisproduct. Zo komen er alvast geen schadelijke detergenten of andere chemicaliën in het milieu terecht. Speciale antibacteriële, antivirale en antivervuilende behandelingen van het oppervlak tijdens de productie verhogen nog het hygiënische karakter van de tegels.

ZUIVERE LUCHT

De tegels worden gebakken op 1200 graden waardoor ze chemisch resistent zijn. Dat betekent dat ze geen giftige of vluchtige organische stoffen (VOS) en radon uitstoten. De lucht in je woning blijft gezond. Daar kun je van op aan.

PROPERE PRODUCTIE

Last but not least verloopt de productie van de tegels bij onze leveranciers met het grootste respect voor het milieu. Ze houden zich aan strikte voorschriften waardoor hun ecologische voetafdruk klein blijft. Hier is het bewijs:

  • De energie voor het productieproces komt grotendeels van hernieuwbare energiebronnen. Zo blijft de CO2-uitstoot tot het minimum beperkt.
  • Materiaalafval wordt tijdens de productie maximaal gerecupereerd, net als het water en de warmte van de ovens. In tegenstelling tot tegels in marmer en natuursteen, kunnen keramische tegels trouwens na gebruik weer veilig worden gerecycleerd en verwerkt tot, bijvoorbeeld, steenpuin. Er gaat werkelijks niks verloren.
  • De verpakkingen zijn recycleerbaar en het transport wordt efficiënt georganiseerd. Technische innovaties zoals minder dikke en lichtere, maar even sterke tegels dragen daar ook toe bij.

Kortom, met keramische tegels haal je een mooi, hygiënisch en milieuvriendelijk product in huis. Een duurzame oplossing, goed voor jou en de planeet.

 

Is dit ook iets voor jou?
22 feb. 2023

Maart actiemaand

28 okt. 2022

Hoe kies je de perfecte tegel?

Het kiezen van de juiste tegel hangt van veel zaken af. Liggen de look en kleur vast? Dan is het belangrijk om ook een weloverwogen keuze te maken inzake het formaat, de vorm en het legpatroon. Het zijn bepalende factoren die een wereld van verschil maken.

Lees meer
06 apr. 2022

SUCCESVOLLE TEGELJACHT IN 5 STAPPEN

De juiste tegel vinden is een hele opgave. Dat weten we. Volg deze 5 stappen en succes is verzekerd!

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht