05 sep. 2022

KERAMISCHE TEGELS, EEN DUURZAME OPLOSSING

Op zoek naar een esthetische én duurzame oplossing voor je vloer of wand? Ga voor keramische tegels en je slaat twee vliegen in één klap! In vergelijking met andere materialen hebben ze immers een minimale impact op de omgeving. We leggen je graag uit hoe dat komt.

KERAMISCHE TEGELS, EEN DUURZAME OPLOSSING

PUUR NATUUR

Onze tegels worden gemaakt van grondstoffen die onbeperkt in de natuur aanwezig zijn: zand, klei en mineralen gemengd met water. Die substantie wordt samengeperst tot tegels en uitgebakken. Het is dus eigenlijk een simpel product met enkel bestanddelen van natuurlijke oorsprong.

LANGE LEVENSDUUR

De gemiddelde levenscyclus van keramische tegels bedraagt 50 tot 80 jaar. Dat is behoorlijk lang. Je hoeft ze dus niet snel te vervangen en dat spaart op termijn een pak energie en materialen uit.

SCHOON, NIET SCHADELIJK

Om je tegels schoon te houden, volstaan water en een natuurlijk kuisproduct. Zo komen er alvast geen schadelijke detergenten of andere chemicaliën in het milieu terecht. Speciale antibacteriële, antivirale en antivervuilende behandelingen van het oppervlak tijdens de productie verhogen nog het hygiënische karakter van de tegels.

ZUIVERE LUCHT

De tegels worden gebakken op 1200 graden waardoor ze chemisch resistent zijn. Dat betekent dat ze geen giftige of vluchtige organische stoffen (VOS) en radon uitstoten. De lucht in je woning blijft gezond. Daar kun je van op aan.

LEKKER WARM

Wist je dat keramische tegels je heel wat energie helpen besparen? Ze hebben uitstekende thermisch isolerende eigenschappen en bij vloerverwarming verdelen ze de warmte bovendien een stuk efficiënter dan andere vloerbedekkingen.

PROPERE PRODUCTIE

Last but not least verloopt de productie van de tegels bij onze leveranciers met het grootste respect voor het milieu. Ze houden zich aan strikte voorschriften waardoor hun ecologische voetafdruk klein blijft. Hier is het bewijs:

  • De energie voor het productieproces komt grotendeels van hernieuwbare energiebronnen. Zo blijft de CO2-uitstoot tot het minimum beperkt.
  • Materiaalafval wordt tijdens de productie maximaal gerecupereerd, net als het water en de warmte van de ovens. In tegenstelling tot tegels in marmer en natuursteen, kunnen keramische tegels trouwens na gebruik weer veilig worden gerecycleerd en verwerkt tot, bijvoorbeeld, steenpuin. Er gaat werkelijks niks verloren.
  • De verpakkingen zijn recycleerbaar en het transport wordt efficiënt georganiseerd. Technische innovaties zoals minder dikke en lichtere, maar even sterke tegels dragen daar ook toe bij.

Kortom, met keramische tegels haal je een mooi, hygiënisch en milieuvriendelijk product in huis. Een duurzame oplossing, goed voor jou en de planeet.

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht