Keramische wandtegels

Een tegel aan de wand heeft zo zijn voordelen. Muurtegels geven elke ruimte een klassevolle look-and-feel. Welke stijl van wandtegels je ook verkiest, ze hebben altijd een onweerstaanbaar effect en maken je interieur helemaal af. Dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en tegen een stootje kunnen, is natuurlijk mooi meegenomen.

Wandtegels in de badkamer

Bij muurtegels denk je wellicht spontaan aan de badkamer. Deze ruimte laat zich nu eenmaal graag bekleden met keramische muurtegels. Dankzij hun waterdichte, onderhoudsvriendelijke en hygiënische kwaliteiten zijn keramische tegels hét aangewezen materiaal om wanden in de badkamer te bekleden. Je vindt ze in alle stijlen en formaten, van mozaïekjes tot grotere wandtegels. Kleine wandtegels heb je in vierkante (10x10 of 15x15 cm) of hippe rechthoekige uitvoeringen (5x15 of 5x25 cm), in de meest diverse kleuren, mat of blinkend. Je plaatst ze recht op recht of geschranst, verticaal of horizontaal. En waarom niet in visgraatpatroon? Alles kan.

Keramische wandtegels muur badkamer

Douche met (grote) wandtegels

Net omdat ze makkelijk schoon te maken en heel hygiënisch zijn, passen wandtegels voor in de badkamer ook uitstekend in de douche. Vooral muurtegels van 30x90 en 45x90 cm zijn populaire douchetegels. Net als grote wandtegels van 60x120 cm. Die laatste zijn vaak even breed als de douchecel waardoor de wand weinig voegen heeft. Grootformaattegels uit één stuk zijn eveneens een optie als je geen fan bent van voegen. Ze geven de douche bovendien een extra chique en imposante uitstraling.

Grote xxl keramische wandtegels douche badkamer

Wandtegels in alle looks

Wil je in de badkamer iets anders tegen de muur dan klassieke witte wandtegels? Geen probleem. Ga voor de look die jij wil. Van muurtegels met een marmerlook spat de luxe er sowieso af, maar ook wandtegels met een betonlook of natuursteenlook creëren een bijzondere badkamerbeleving. Muurtegels met een houtlook verhogen nog meer de wellness sfeer in je badkamer. Mag het wat stoerder of gewaagder? Check de wandtegels met een metaallook. Wat speelser? Dan zijn tegels met een accentlook jouw ding. Je weet wel: van die sfeervolle retro cementtegels met een floraal of figuratief patroon tot kleurrijke mozaïekjes of reliëftegels met een driedimensionaal effect.

Keramische wandtegels houtlook badkamer

Muurtegels in alle kleuren

Voor de kleur van je wandtegel, in je badkamer of in gelijk welke andere ruimte, heb je alvast carte blanche. Groene of zwarte wandtegels. Of liever muurtegels in antraciet, beige, blauw, grijs of wit. In een zachte tint of wat feller. Aan jou de keuze. Heb je kleuradvies of inspiratie nodig? Raadpleeg ons moodboard of kom eens langs in onze showrooms.

Wist je trouwens dat elke vloertegel ook op de wand kan geplaatst worden? Dit maakt het aanbod wandtegels eindeloos groot.

Keramische muurtegels groot aanbod kleuren

Tegels voor de keukenwand

Keramische wandtegels, vooral de kleinere formaten en zeker de Marokkaanse zellijes, zijn enorm populair in de keuken. Logisch. Of je nu een moderne of landelijke keuken hebt, tegels voor keukenwanden zijn verkrijgbaar in alle mogelijke looks, designs, kleuren en afwerkingen. Een spatwand voor je keuken in tegels? Een goed idee als je weet dat deze muurtegels zeer goed tegen vlekken kunnen en eenvoudig te onderhouden zijn. Overweeg ook een spatwand met XXL-tegels. Hoe minder voegen, hoe hygiënischer!

Keramische wandtegels keuken spatwant

Muurtegels in marmerlook

Ben je op zoek naar muurtegels voor je badkamer, keuken, toilet of berging? Wandtegels voor in de living, als accent aan de haard bijvoorbeeld? Muurtegels heb je in elke look, ja ook in houtlook. Toch is er één look die eruit springt: wandtegels met een marmerlook. Deze muurtegels zijn in elk interieur een blikvanger. In wit, zwart of gekleurd. Marmerlook muurtegels stralen luxe, elegantie en klasse uit. Daar kan je niet omheen. Je hebt keuze te over inzake adering en kleuren.

Keramische muurtegels marmerlook badkamer

Keramische geveltegels

Wil je niet alleen je muren binnen afwerken met wandtegels, maar ook de gevel van je woning? Dat kan. Een keramische gevelbekleding heeft heel wat troeven. Of je nu nieuw bouwt of gaat renoveren, deze grote tegels buiten zorgen ervoor dat je gevel er voor jaren piekfijn blijft uitzien. De geveltegels zijn immers uv-bestendig, duurzaam en bestand tegen weer en wind. Ze beschermen je woning optimaal én hebben nauwelijks onderhoud nodig. De stijl? Jij kiest, al helpen onze experten je graag op weg.

Weetje: de gemiddelde levenscyclus van keramische tegels bedraagt 50 tot 80 jaar. Dat is behoorlijk lang. Je hoeft je geveltegels dus niet snel te vervangen en dat spaart op termijn een pak energie en materialen uit.

Keramische geveltegels muur gebouw

Muurtegels in alle afmetingen

Het aantal tegels dat je nodig hebt, hangt af van de ruimte en van de grootte van de tegel. Gaat je voorkeur uit naar mozaïek, faiencetegels, wandtegels van 60x120 cm of een ander, meer courant formaat? In het Tyles assortiment vind je tegels in alle afmetingen.

Keramische wandtegels grootte afmetingen

Plaatsing van wandtegels

Wandtegels correct plaatsen is geen sinecure. Welke voegbreedte hou je aan? Wil je een apart patroon? Hoe zorg je dat de waterdichtheid gegarandeerd is – een must in de badkamer en de keuken? Geen paniek. Sommige van onze Tyles Experts hebben een plaatsingservice. Anderen doen een beroep op een netwerk van professionele plaatsers. Heb je toch al een vloerder gevonden? Stuur hem gerust naar je Tyles Expert of onze showrooms om de door jou gekozen Tyles muurtegels te bestellen.

Tegelplaatser Tyles keramische wandtegels badkamer

Bezoek de Tyles showrooms

Hoeveel wandtegels heb je nodig? Wat kosten wandtegels per m2? Welke voegbreedte is aangewezen bij wandtegels? En waar kan je de tegels kopen? De Tyles Experts vertellen je alles over welke wandtegels het best in jouw interieur passen. Kom langs in een van onze showrooms of spring eens binnen in de Flagship Store in Zellik.

Kom langs in onze showrooms