09 apr. 2021

Tijd voor terrastegels

Zalig! Het mooie weer komt eraan en de BBQ staat al buiten. Hoog tijd dus om je terras in orde te brengen! Keramische tegels voor buiten zijn alvast een uitstekende keuze als je er nog één moet plaatsen, en lang niet alleen omdat ze zo onderhoudsvriendelijk zijn.

Tijd voor terrastegels

Terrastegels in elke stijl

Wil je je mooie tegelvloer van binnen laten doorlopen op het terras? Of zoek je een volledig andere look voor buiten? Keramische terrastegels heb je in alle mogelijke stijlen. Terrastegels in betonlook en natuursteenlook zijn de absolute toppers, maar daarnaast duiken steeds vaker terrastegels in houtlook op. Die zien er naturel uit en zijn bijzonder duurzaam (slijtvast). Bovendien glijd je er niet op uit na een zomers plensbuitje. Ze zijn perfect antislip. Ga dus gerust voor die terrastegel in bankirailook!

Tip: Lees ook onze blog ‘Outdoor Living in stijl’ en ontdek alle voordelen van terrastegels.

Grote terrastegels

De meest courante maat van terrastegels is wellicht een tegel van 60 x 60 cm. Heb je ze graag wat groter? Je bent niet de enige. Alsmaar meer mensen kiezen voor grote terrastegels van 80 x 80 cm of 60 x 120 cm, een relatief nieuw formaat. Zelfs terrastegels van 100 x 100 cm zijn erg in trek. Deze kanjers hebben dan ook een groots, egaal en rustgevend effect. Dat zie en voel je meteen.

Tegels voor buiten plaatsen

Terrastegels kiezen is één ding. Ze plaatsen een ander. Hoe handig je ook bent, voor dat werkje raden we toch aan een beroep te doen op een professionele plaatser. Je hebt immers verschillende manieren om tegels voor buiten te leggen: verlijmen of op tegeldragers monteren. Bovendien moet je de juiste materialen gebruiken, zorgen voor een stabiele ondergrond, letten op de afwerking van de zijkanten (of de boorden van het zwembad) enzovoort. Allemaal praktische zaken waarmee een vakman beter vertrouwd is. Je wil tenslotte toch een terras waar je jarenlang zorgeloos van kan genieten?

Wil je weten welke terrastegels het best in jouw project passen? Of heb je inspiratie of advies nodig? Maak dan een afspraak met de Tyles Expert in je buurt of de Tyles Flagship Store in Zellik.

Is dit ook iets voor jou?
02 aug. 2021

Welke vloer leg je in een nieuwbouwwoning?

Ga je bouwen of heb je een nieuwbouwwoning of appartement gekocht? Denk dan tijdig na over de vloer die je in elke ruimte wil. Vloerbekleding kiezen kan behoorlijk complex zijn. Technisch en stilistisch komt er veel bij kijken. Je op voorhand goed laten adviseren, kan je dus later heel wat kopzorgen besparen! Hier vind je al enkele tips van onze Tyles Experts. Wil je er meer, kom dan gerust eens bij ons over de… vloer.

Lees meer
23 jul. 2021

De 8 voordelen van keramische tegels

Keramische tegels veroveren de huiskamer, maar ook de andere woon- én buitenruimtes. Niet onlogisch gezien de vele voordelen. We zetten ze even op een rijtje.

Lees meer
09 jul. 2021

Onze favoriete tegeltrends in de keuken

Met de juiste tegels maak je van je keuken pas echt het hart van je woning. Een smaakvolle plek die mooi aansluit bij de rest van je interieur en waar genieten centraal staat. Laat je hier inspireren door enkele van onze favoriete keukentegeltrends van het moment.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht