09 apr. 2021

Tijd voor terrastegels

Zalig! Het mooie weer komt eraan en de BBQ staat al buiten. Hoog tijd dus om je terras in orde te brengen! Keramische tegels voor buiten zijn alvast een uitstekende keuze als je er nog één moet plaatsen, en lang niet alleen omdat ze zo onderhoudsvriendelijk zijn.

Tijd voor terrastegels

Terrastegels in elke stijl

Wil je je mooie tegelvloer van binnen laten doorlopen op het terras? Of zoek je een volledig andere look voor buiten? Keramische terrastegels heb je in alle mogelijke stijlen. Terrastegels in betonlook en natuursteenlook zijn de absolute toppers, maar daarnaast duiken steeds vaker terrastegels in houtlook op. Die zien er naturel uit en zijn bijzonder duurzaam (slijtvast). Bovendien glijd je er niet op uit na een zomers plensbuitje. Ze zijn perfect antislip. Ga dus gerust voor die terrastegel in bankirailook!

Tip: Lees ook onze blog ‘Outdoor Living in stijl’ en ontdek alle voordelen van terrastegels.

Grote terrastegels

De meest courante maat van terrastegels is wellicht een tegel van 60 x 60 cm. Heb je ze graag wat groter? Je bent niet de enige. Alsmaar meer mensen kiezen voor grote terrastegels van 80 x 80 cm of 60 x 120 cm, een relatief nieuw formaat. Zelfs terrastegels van 100 x 100 cm zijn erg in trek. Deze kanjers hebben dan ook een groots, egaal en rustgevend effect. Dat zie en voel je meteen.

Tegels voor buiten plaatsen

Terrastegels kiezen is één ding. Ze plaatsen een ander. Hoe handig je ook bent, voor dat werkje raden we toch aan een beroep te doen op een professionele plaatser. Je hebt immers verschillende manieren om tegels voor buiten te leggen: verlijmen of op tegeldragers monteren. Bovendien moet je de juiste materialen gebruiken, zorgen voor een stabiele ondergrond, letten op de afwerking van de zijkanten (of de boorden van het zwembad) enzovoort. Allemaal praktische zaken waarmee een vakman beter vertrouwd is. Je wil tenslotte toch een terras waar je jarenlang zorgeloos van kan genieten?

Wil je weten welke terrastegels het best in jouw project passen? Of heb je inspiratie of advies nodig? Maak dan een afspraak met de Tyles Expert in je buurt of de Tyles Flagship Store in Zellik.

Is dit ook iets voor jou?
21 jan. 2022

Tyles trends 2022

Wat zijn de interieur- en tegeltrends voor dit jaar? We zetten de belangrijkste hier voor jou op een rijtje. De sleutelwoorden zijn sfeer, natuur, persoonlijkheid en rust. In alle formaten, van klein tot supergroot!

Lees meer
17 dec. 2021

Partners in style: Ermans & Vokaer Architectes en Tyles

Julie Vokaer van Ermans & Vokaer Architectes werkt al enkele jaren nauw samen met Tyles. De twee ‘partners in style’ zitten creatief dan ook op dezelfde lijn. Een gesprek met Julie over haar relatie met Tyles en waarom ze zo graag keramische tegels in haar projecten gebruikt.

Lees meer
27 aug. 2021

Keuzestress? Advies nodig?

Op zoek naar keramische tegels van uitzonderlijke kwaliteit? Wij kunnen je daarbij helpen! Hou je van beton- of marmerlook? Of liever hout- of natuursteenlook? Geen paniek, onze Tyles Experts staan je bij en ontzorgen je tijdens het hele tegelproces. Ontdek in deze blog waar onze Experts voor staan en wat precies hun meerwaarde is.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht