06 aug. 2021

Heb je al een vloerder gevonden?

Je hebt je tegels gekozen, precies in jouw stijl. Nu moeten ze alleen nog geplaatst worden… Hoe je dat aanpakt? Wel, voor een mooi en duurzaam resultaat vertrouw je maar beter op iemand die de kunst van het tegelplaatsen verstaat.

Heb je al een vloerder gevonden?

Waarom een professionele tegelplaatser inschakelen?

Het plaatsen van een keramische tegelvloer doe je niet in 1-2-3. Als je jarenlang onbezorgd wil genieten van de tegels op je terras, in je badkamer of living is een vakman inschakelen daarom altijd een veilige keuze.

 • Een professionele plaatser bezit het vakmanschap om tegels in gelijk welke ruimte te plaatsen zoals het hoort. Hij heeft de knowhow en weet welke specifieke technische vereisten er zijn voor een correcte plaatsing (bv. waterdichting in de badkamer, ontkoppeling op vloerverwarming, de opbouw van de ondergrond bij een terras of balkon,…).
 • Een vakman heeft een degelijke materiaalkennis en weet welke tegel de ideale eigenschappen heeft voor jouw ruimte (bv. antislip, slijtage, vorstvrij,…).
 • Ben jij vertrouwd met de laatste plaatsingstechnieken en toebehoren voor het plaatsen van keramische tegels? Wellicht niet, want deze tegels hebben de laatste jaren een enorme evolutie gekend. Bijgevolg zijn ook de legmethodes geëvolueerd. Als je zeker wil zijn (ook van de juiste lijmen en voegsels) haal je dus maar beter een professionele vloerder in huis.
 • Vergeet de doe-het-zelfaanpak. Voor een kwalitatieve plaatsing heb je kwalitatief plaatsingsmateriaal nodig: tegelsnijders voor alle maten van tegels, materiaal om gaten te boren, uitsnijdingen te voorzien, verstekken te maken of andere afwerkingen en eventueel speciale frames om de XXL tegels te kunnen manipuleren.

Vermijd onaangename verrassingen

Een beroep doen op een professionele plaatser heeft nog meer voordelen. Dankzij zijn kennis en ervaring zal het hele plaatsingsproces vrijwel zeker naar wens verlopen.

 • Altijd de juiste hoeveelheid bij de hand
  Met een professionele tegelplaatser loop je minder het risico dat je te weinig tegels bestelt en je de werken stil moet leggen. Of nog erger: dat er geen tegels van dezelfde collectie meer beschikbaar zouden zijn. Aan de andere kant vermijd je ook grote overschotten (een beetje reserve is oké, een halve pallet in je garage staat alleen maar in de weg). Kortom, omdat een vakman meer ervaring heeft met het opstellen van een legplan, zal hij efficiënter de juiste hoeveelheid keramische tegels kunnen berekenen.
 • Technisch alles in orde
  Met zijn vakmanschap maakt de vloerder vooraf een beoordeling van wat er technisch allemaal nodig is in jouw project. Zo loop je minder het risico dat er halverwege de plaatsing toch nog extra kosten bijkomen om bepaalde zaken technisch correct uit te voeren.
 • Geleverd zonder moeite
  Keramische tegels worden doorgaans tot op het 'voetpad' geleverd. De plaatser staat in voor het binnenbrengen van de tegels. Als je weet dat keramische tegels als snel 25 kg/m² wegen, spaart een vakman je dus heel wat moeite...
 • Voorkomen is beter dan …
  Stel dat je zelf je keramische tegels legt en achteraf blijkt er een probleem te zijn… Dan kost het vaak veel tijd (en geld) om het te (laten) corrigeren.
 • Extra garanties 
  Elke vakman is verantwoordelijk voor zijn werk. Dus als de plaatser ook de tegels levert, moet hij garantie geven op de totaliteit van de uitgevoerde werken.

Tot slot nog dit: in een renovatieproject geniet je bij 'levering en plaatsing' door een professionele plaatser van een verlaagd btw-tarief van 6%. Laat je de tegels enkel leveren, dan betaal je 21% btw.

Besluit: een vakman is een verstandige keuze

Als je kijkt naar het volledige budget van een nieuwbouw of verbouwing is het aandeel van tegels en de plaatsing ervan een grote post, doch veelal niet de grootste. Maar als je bedenkt dat ze er lange tijd zullen liggen of hangen en ze bepalend zijn voor het uitzicht en de sfeer van je interieur of terras, zorg je er maar beter voor dat ze geplaatst zijn volgens de regels van de kunst… door een vakman.

Nog op zoek naar iemand om je keramische tegels te plaatsen? Vraag het aan de Tyles Expert in je buurt of kom langs in de Tyles Flagship Store in Zellik. Wij helpen je graag de dichtstbijzijnde professionele vloerder in je buurt te vinden.

Is dit ook iets voor jou?
25 sep. 2023

De 8 voordelen van keramische tegels

Keramische tegels veroveren de huiskamer, maar ook de andere woon- én buitenruimtes. Niet onlogisch gezien de vele voordelen. We zetten ze even op een rijtje.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer
14 apr. 2023

Waarom keramische tegels de perfecte terrastegels zijn?

Het terras is meer dan ooit het verlengstuk van het interieur. Binnen naadloos laten aansluiten op buiten, creëert dan ook een weergaloos effect. Gebruik je hiervoor keramische terrastegels dan mag je zeker zijn van een stijlvol resultaat waar je jaren van kan genieten. Ontdek hier waarom het de gedroomde buitentegels zijn.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht