04 feb. 2021

Een warme en gewaagde tegelkeuze

Met de Dijle in de achtertuin en een schitterend zicht op een grote waterplas had deze woning al heel wat troeven. Na een grondige verbouwing is ze er alleen nog aantrekkelijker op geworden, binnen én buiten. Niet in het minst dankzij de soms gewaagde tegelkeuze. 

Een warme en gewaagde tegelkeuze

Keramische tegels, graag

“We wisten heel goed wat we wilden”, klinkt het bij de bewoners. “Tegels voor de benedenverdieping, de douche boven en de twee terrassen. Liever geen natuursteen, wel keramische tegels. Dat is een praktische vloerbedekking, makkelijk te onderhouden en slijtvast. We hebben een hond en met al die grote ramen in de eet- en leefruimte zie je elk vuiltje meteen liggen. Tegelijk moest het een moderne vloer zijn, in de stijl van het huis.”

De perfecte match

Omdat het aanbod zo groot is, gingen ze hun licht opsteken in de Tyles Flagship Store in Zellik.“Daar hebben ze echt naar ons geluisterd. Op dat moment wisten we trouwens nog niet hoe we ons interieur zouden inrichten. Alle opties lagen open en dan heb je gewoon iemand nodig die op de hoogte is van wat er allemaal bestaat en mogelijk is.” Van het voorstel waren ze alvast aangenaam verrast.

Van binnen naar buiten

Beneden, waar de vloer van de ene ruimte in de andere loopt, viel de keuze op een vierkante tegel met een natuursteenlook. “Deze bruin-grijze tegel heeft een warme, natuurlijke uitstraling met witte breuklijnen en zwarte nerven. Daar kan je alles bij combineren. We wilden dezelfde stijl ook buiten doortrekken. Vandaar de donkerbruine terrastegel voor de patio. Die sluit mooi aan bij de binnentegels. Hij is even groot en heeft een al even warm karakter. En hij lijkt op bankirai, alleen zal deze tegel nooit verkleuren en glijd je er bij nat weer dankzij de antislip afwerking niet op uit.” Het terras aan de tuin kreeg een rechthoekige tegel met een natuursteenlook. “De grijze tint is geïnspireerd op leisteen en past perfect bij de betonnen trap naar de tuin en het aluminium buitenschrijnwerk.”

Douche met vloerverwarming

In de badkamer gaf Tyles de doucheruimte een bijzondere toets met een betonlook tegel en een bijhorende decortegel. “Een gedurfde keuze, maar het resultaat is verbluffend. De wand is bekleed met decoratieve patroontegels, noem het accenttegels met een exotisch motief. Niet alleen wondermooi, maar ook superpraktisch. Je ziet er niks op. Echt een aanrader. Op de vloer van de inloopdouche ligt een bijpassende tegel in een neutraal zwart-bruine kleur.” Net zoals in de rest van de woning is de badkamer voorzien van vloerverwarming. “Keramische tegels gaan nu eenmaal prima samen met vloerverwarming. Zelfs in de douche!”

Fans van Tyles

Over de samenwerking zijn ze al even enthousiast. “Alles is naar wens verlopen. De verkoper heeft ons persoonlijk van begin tot einde begeleid. Van het eerste contact over de keuze van de tegels tot de plaatsing. De opvolging was uitstekend. We voelden ons gehoord en begrepen.” Voor de plaatsing bracht Tyles hen in contact met een plaatser in hun buurt. “Nog een aanrader. Je bent zeker dat alles tot in de puntjes wordt afgewerkt en als er iets voorvalt kan er snel ingegrepen worden. Het werk loopt zo geen vertraging op. Is het duidelijk dat we fan zijn geworden van Tyles?”

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over keramische tegels? Contacteer ons, ga langs bij de Tyles Expert in je buurt of bezoek de Tyles Flagship Store in Zellik.

Is dit ook iets voor jou?
27 sep. 2023

Oktober actiemaand

Tyles bezorgt je in oktober een verrassend gezellig moment. Ga van 1 oktober tot en met 31 oktober langs bij Tyles Zellik, Tyles Brugge of een Tyles Expert in je buurt, kies uit ons oogstrelend aanbod de tegels die passen bij jouw stijl en krijg daarbij een ontspannend cadeau! Ben je al benieuwd?

Lees meer
16 dec. 2022

Historisch pand, moderne uitstraling

Passen moderne keramische tegels in een historisch pand? Natuurlijk. Vraag het maar aan de bewoners van dit karaktervolle rijhuis in hartje Brugge. Na een grondige renovatie is hun trapgevelwoning vandaag helemaal bij de tijd. En daar heeft de keuze voor de juiste tegels veel mee te maken. Gastvrouw Camille leidt ons rond.

Lees meer
17 dec. 2021

Partners in style: Ermans & Vokaer Architectes en Tyles

Julie Vokaer van Ermans & Vokaer Architectes werkt al enkele jaren nauw samen met Tyles. De twee ‘partners in style’ zitten creatief dan ook op dezelfde lijn. Een gesprek met Julie over haar relatie met Tyles en waarom ze zo graag keramische tegels in haar projecten gebruikt.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht