02 aug. 2021

Welke vloer leg je in een nieuwbouwwoning?

Ga je bouwen of heb je een nieuwbouwwoning of appartement gekocht? Denk dan tijdig na over de vloer die je in elke ruimte wil. Vloerbekleding kiezen kan behoorlijk complex zijn. Technisch en stilistisch komt er veel bij kijken. Je op voorhand goed laten adviseren, kan je dus later heel wat kopzorgen besparen! Hier vind je al enkele tips van onze Tyles Experts. Wil je er meer, kom dan gerust eens bij ons over de… vloer.

Welke vloer leg je in een nieuwbouwwoning?

Bepaal je stijl

Droom je van hypermodern of klassiek? Zie je het groots of mag het compacter? De bouwstijl van je woning heeft sowieso een impact op de keuze van de vloerbedekking. Net als je interieurstijl: vormen buiten en binnen voor jou één geheel of kies je voor een boeiend contrast? En denk ook na over je levensstijl. Wil je je niet voortdurend zorgen maken over vlekken of verkleuringen? Wil je een onderhoudsvriendelijke en slijtvaste vloer die je niet elk jaar moet schuren of behandelen (te overwegen als je een huisdier hebt)? Allemaal vragen waar keramische tegels een antwoord op bieden, wat je stijl ook is.

Hou rekening met de ruimte

Lichte kleuren doen het altijd goed in kleinere ruimtes. Dat geldt ook voor je vloer. Omdat het licht weerkaatst wordt, lijkt de kamer direct een stuk groter. Tegels met een rustig design hebben eenzelfde verruimend effect. Grotere ruimtes lenen zich dan weer uitstekend voor een vloerbedekking in een donkere tint. Een donkere vloer is ook sfeervol. En nog een tip: met een kleuraccent voelt zelfs de meest kille kamer meteen een stukje warmer aan. Hou hiermee ook rekening bij de keuze van je wandtegels.

Naast de kleur bepaalt tevens de grootte van de tegel de uitstraling van de kamer. Zorg daarom dat het formaat van je keramische tegels steeds in verhouding is met de ruimte. Een grotere vloer- of wandtegel zoals 80x80 cm, 100x100 cm of Superlarge tegels vergroten de ruimte en creëren een rustgevend effect. Kleinere tegels maken het intiemer en gezelliger.
 

Breng rust in je interieur

Tenzij je va n veel variatie houdt, kies je beter niet voor elke ruimte een andere tegel. Zeker in een kleine woning of appartement is het eerder aangeraden tegels te laten doorlopen in meerdere kamers. Zo vergroot je het ruimtelijk gevoel en breng je rust in je interieur. Deze regel gaat vooral op voor ruimtes waartussen de deuren 'open staan' (of die in elkaar overlopen), zoals de keuken en living. In de badkamer kan je gerust iets helemaal anders doen.

En wat met vloerverwarming?

In nieuwbouwwoningen vind je vandaag steeds vaker vloerverwarming. Het type vloerbedekking speelt dan een grote rol. Keramische tegels zijn alvast een prima keuze. Ze hebben een lage warmteweerstand en laten de warmte van de vloerverwarming dus makkelijk door, in tegenstelling tot hout of parket. Hou bij de plaatsing van je tegels wel rekening met de uitzetvoegen, zeker bij niet-doorlopende voegen. Plaats je je tegels bijvoorbeeld in wildverband? Dan ben je best extra aandachtig om barsten of loszittende tegels te voorkomen. Je plaatser weet er alles over.

Omdat keramische tegels en vloerverwarming goed samengaan, kan je nu ook gerust kiezen voor een parkettegel. In de combinatie met vloerverwarming geniet je zo van warme voeten én het schitterend natuurlijke uitzicht van hout. 
 

Wil je nog meer tips of advies bij de keuze van je vloer? Ga dan langs bij een Tyles Expert in je buurt of bezoek onze Flagship Store in Zellik.

Is dit ook iets voor jou?
06 apr. 2022

SUCCESVOLLE TEGELJACHT IN 5 STAPPEN

De juiste tegel vinden is een hele opgave. Dat weten we. Volg deze 5 stappen en succes is verzekerd!

Lees meer
27 aug. 2021

Keuzestress? Advies nodig?

Op zoek naar keramische tegels van uitzonderlijke kwaliteit? Wij kunnen je daarbij helpen! Hou je van beton- of marmerlook? Of liever hout- of natuursteenlook? Geen paniek, onze Tyles Experts staan je bij en ontzorgen je tijdens het hele tegelproces. Ontdek in deze blog waar onze Experts voor staan en wat precies hun meerwaarde is.

Lees meer
06 aug. 2021

De kunst van het tegelplaatsen

Je hebt je tegels gekozen, precies in jouw stijl. Nu moeten ze alleen nog geplaatst worden… Hoe je dat aanpakt? Wel, voor een mooi en duurzaam resultaat vertrouw je maar beter op iemand die de kunst van het tegelplaatsen verstaat.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht