09 jul. 2021

Onze favoriete tegeltrends in de keuken

Met de juiste tegels maak je van je keuken pas echt het hart van je woning. Een smaakvolle plek die mooi aansluit bij de rest van je interieur en waar genieten centraal staat. Laat je hier inspireren door enkele van onze favoriete keukentegeltrends van het moment.

Onze favoriete tegeltrends in de keuken

Licht is uit

Donker is in. Zwarte of donkere kasten en werkbladen geven je keuken een luxueuze uitstraling. Ze passen bij elke interieurstijl én contrasteren mooi met lichtere vloertegels. Voor de spatwand en het werkblad heb je dan de keuze: het donker van de kasten volgen of toch het lichte contrast van de vloertegels. Vind je een volledig zwarte keuken net iets te gewaagd? Beperk je dan tot enkele accenten zoals donkere wandtegels en/of accessoires.

Puur natuur

Natuurlijke materialen brengen rust en warmte. Vloertegels met een houtlook passen daarom uitstekend in een donkere of neutrale keuken. Kies je voor keukenkasten met een houtlook, ga dan liever voor een tegelvoer met een natuursteenlook. Deze look is, net als marmer, ook populair als (spat)wand en werkblad. Moderner, maar even naturel, zijn tegels met een messing- en metaallook

Vloeren met natuursteenlook

Over vloertegels gesproken: de natuursteenlook is helemaal terug... van nooit weggeweest. De kleinere ‘pavé’ heeft wel plaatsgemaakt voor grotere varianten of zelfs een mix van verschillende formaten. De vloertegels hebben warme tinten en een rustige (klassieke) natuursteentekening of opvallende keien/aders. 

Opvallende wanden

Met wandtegels geef je de keuken extra karakter. Zo versterken kleine tegels het lijnenspel van de keuken en voorkomt een pop of colour dat je keuken te braaf wordt. Leef je dus uit met kleur of breng in je wand een donker accent aan. Wil je er echt uitspringen? Gebruik dan Superlarge grootformaattegels als spatwand, al dan niet in dezelfde stijl als het werkblad.

Alles kan...

Los van alle trends zijn keramische tegels natuurlijk al langer een geliefd materiaal in de keuken. Ze zijn hitte- en krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in zowat elke stijl. Tegels voor op de vloer of tegen de wand? Een dun en strak werkblad? Een op maat gemaakt keramisch blad als keukentafel? Je kan er alle kanten mee uit. 

Laat je inspireren bij Tyles

Contacteer ons, ga langs bij de Tyles Expert in je buurt of bezoek de Tyles Flagship Store in Zellik (nabij Brussel). In onze showrooms vind je een unieke collectie keramische tegels en krijg je persoonlijk advies.

Maak een afspraak

Is dit ook iets voor jou?
22 feb. 2023

Maart actiemaand

17 jan. 2023

5 tegeltrends voor 2023

Duurzaam wonen, een natuurlijk gevoel, ton sur ton, opvallende accenten en Scandinavisch licht. Alle interieurtrends voor 2023 wijzen in de richting van warmte en gezelligheid. De 5 tegeltrends die we hier voor je oplijsten, passen perfect in dat plaatje. Welke stijl ook je voorkeur geniet, laat je erdoor inspireren bij de keuze van jouw favoriete tegelvloer of -wand.  

Lees meer
09 mei. 2022

3 topideeën voor de ideale badkamer

Natuur, luxe en harmonie. De badkamer van vandaag is een pure wellnessruimte die mooi in lijn ligt met de rest van je interieur. We leggen je hier uit hoe je dat precies voor mekaar krijgt en welke tegels je ervoor nodig hebt. Voor meer inspiratie ben je van harte welkom in onze showrooms.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht