09 jul. 2021

Onze favoriete tegeltrends in de keuken

Met de juiste tegels maak je van je keuken pas echt het hart van je woning. Een smaakvolle plek die mooi aansluit bij de rest van je interieur en waar genieten centraal staat. Laat je hier inspireren door enkele van onze favoriete keukentegeltrends van het moment.

Onze favoriete tegeltrends in de keuken

Licht is uit

Donker is in. Zwarte of donkere kasten en werkbladen geven je keuken een luxueuze uitstraling. Ze passen bij elke interieurstijl én contrasteren mooi met lichtere vloertegels. Voor de spatwand en het werkblad heb je dan de keuze: het donker van de kasten volgen of toch het lichte contrast van de vloertegels. Vind je een volledig zwarte keuken net iets te gewaagd? Beperk je dan tot enkele accenten zoals donkere wandtegels en/of accessoires.

Puur natuur

Natuurlijke materialen brengen rust en warmte. Vloertegels met een houtlook passen daarom uitstekend in een donkere of neutrale keuken. Kies je voor keukenkasten met een houtlook, ga dan liever voor een tegelvoer met een natuursteenlook. Deze look is, net als marmer, ook populair als (spat)wand en werkblad. Moderner, maar even naturel, zijn tegels met een messing- en metaallook

Vloeren met natuursteenlook

Over vloertegels gesproken: de natuursteenlook is helemaal terug... van nooit weggeweest. De kleinere ‘pavé’ heeft wel plaatsgemaakt voor grotere varianten of zelfs een mix van verschillende formaten. De vloertegels hebben warme tinten en een rustige (klassieke) natuursteentekening of opvallende keien/aders. 

Opvallende wanden

Met wandtegels geef je de keuken extra karakter. Zo versterken kleine tegels het lijnenspel van de keuken en voorkomt een pop of colour dat je keuken te braaf wordt. Leef je dus uit met kleur of breng in je wand een donker accent aan. Wil je er echt uitspringen? Gebruik dan Superlarge grootformaattegels als spatwand, al dan niet in dezelfde stijl als het werkblad.

Alles kan...

Los van alle trends zijn keramische tegels natuurlijk al langer een geliefd materiaal in de keuken. Ze zijn hitte- en krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in zowat elke stijl. Tegels voor op de vloer of tegen de wand? Een dun en strak werkblad? Een op maat gemaakt keramisch blad als keukentafel? Je kan er alle kanten mee uit. 

Laat je inspireren bij Tyles

Contacteer ons, ga langs bij de Tyles Expert in je buurt of bezoek de Tyles Flagship Store in Zellik (nabij Brussel). In onze showrooms vind je een unieke collectie keramische tegels en krijg je persoonlijk advies.

Maak een afspraak

Is dit ook iets voor jou?
27 sep. 2023

Oktober actiemaand

Tyles bezorgt je in oktober een verrassend gezellig moment. Ga van 1 oktober tot en met 31 oktober langs bij Tyles Zellik, Tyles Brugge of een Tyles Expert in je buurt, kies uit ons oogstrelend aanbod de tegels die passen bij jouw stijl en krijg daarbij een ontspannend cadeau! Ben je al benieuwd?

Lees meer
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht