21 jan. 2022

Tyles trends 2022

Wat zijn de interieur- en tegeltrends voor dit jaar? We zetten de belangrijkste hier voor jou op een rijtje. De sleutelwoorden zijn sfeer, natuur, persoonlijkheid en rust. In alle formaten, van klein tot supergroot!

Tyles trends 2022

Graag traag

Het leven draait op volle toeren. Behalve binnen. Ons interieur straalt meer dan ooit rust uit. Natuurlijke kleuren en organische vormen voeren de boventoon. Onze nieuwe collecties houtlook tegels (check het formaat 25x150!), al dan niet in visgraat geplaatst, passen perfect bij de slow living trend. Tussen de nieuwe natuursteenlook tegels vind je bovendien opvallend veel zachte tinten: van off white en zandkleur tot beige. De designs variëren van subtiele 'fossielen' tot zachte leisteen en opvallende 'keien'. Zalig.

Grenzeloos wonen

De grens tussen binnen en buiten vervaagt steeds verder. Tuin en terras sluiten bijna naadloos aan op het interieur. Om een vloeiende overgang te creëren, heb je de keuze uit een ongezien aanbod binnen- en buitentegels in hetzelfde design. Naast de courante formaten duiken er ook nieuwe op zoals tegels van 100x100. De natuursteenlook tegel is een blijver, maar als je echt mee wil zijn kies je voor een houtlook tegel op je terras

Be yourself!

Personaliseer je interieur. Geef er een tof accent en een eigen identiteit aan. Ideeën? De rechthoekige wandtegeltjes zijn alvast helemaal terug. Ze bestaan in allerlei kleuren, mat of blinkend, formaat 5x15 of iets langer 5x25, effen of met veel nuances tussen de tegeltjes. Het maakt niet uit hoe je ze plaatst: recht op recht of geschrankt, horizontaal of verticaal en waarom niet in visgraat? Liever zeshoekige tegeltjes? Your style, your tile!

Mag het iets meer zijn?

Wil je een tikje gewaagder gaan? Superlarge tegels zijn pas echt een style statement. Stel je voor: tegels van 100x100, 120x270, 100x300 tot 150x300 met een marmerlook in uitgesproken kleuren zoals rood, groen of blauw. Vind je dat er wat over? Dan zijn er nog altijd grootformaattegels met een meer 'klassieke' marmerlook, een zachte natuursteenlook of een ongepolijste betonlook. Aan jou de keuze.

Metallic is mooi

Vorig jaar zagen we al veel metaalaccenten in het interieur. Dit jaar zet die trend zich door met metaallook tegels in alle mogelijke natuurlijke kleuren, van aluminium tot cortenstaal en gepatineerd brons. Ze geven je woning extra glans en een apart karakter: hightech, industrieel, minimalistisch, glamoureus of retro vintage. Tegels met een metaallook combineren bovendien mooi met andere metallic accessoires zoals greeplijsten of kranen.

Ondertussen in de keuken...

Tot slot nog dit: door al het thuis werken en studeren is de keuken nog meer dan vroeger het hart van de woning. En ook hier is 2022 een jaar waarin ieder zijn stijlgevoel kan volgen. Advies nodig? Wij helpen je in onze showrooms graag de bijhorende vloer- en wandtegel te vinden. Vergeet daarbij zeker niet te informeren naar het nieuwe aanbod 12 mm platen voor keukentabletten. Zo combineer je je keukenvloer naadloos met je aanrecht, keukenblok of keukeneiland. Het is maar een tip.

Wil je nog meer trends ontdekken? Kom dan langs in onze showrooms. Maak een afspraak bij een Tyles Expert in je buurt of onze Flagship Store in Zellik

Is dit ook iets voor jou?
13 feb. 2024

5 Tegeltrends voor 2024

Wil je een nieuwe look voor je woning? Of je nu houdt van natuurlijke kleuren of opvallende afwerkingen: er zijn prachtige interieurtrends voor iedereen. Duurzaamheid, kwaliteit en sfeer staan centraal, maar nemen verschillende vormen aan. Met deze tips kan je dan ook alle kanten op – of je nu een complete make-over beoogt of in 2024 enkel een bepaalde hoek wil upgraden.

Lees meer
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht