02 feb. 2022

Zalig wonen in Zwalm

Een eigentijdse interpretatie van een landelijke woning. Zo kan je de nieuwbouw van Sara en Thomas het best omschrijven. Rustiek en modern vloeien hier, in het idyllische Zwalm, naadloos in elkaar over. Buiten, en nog meer in het warme, gezellige maar strakke interieur.

Zalig wonen in Zwalm

TUSSEN LANDELIJK EN MODERN

“We wilden onze woning laten opgaan in de landelijke omgeving en er tegelijk een moderne toets aan geven”, vertelt Sara. “Voor buiten recupereerden we daarom de bakstenen en pannen van het pand dat er vroeger stond en combineerden die met subtiel in de gevel geïntegreerde zwarte aluminium ramen.” Dezelfde mix van authentieke en nieuwe elementen vind je ook in het interieur. Vooral de tegels zetten de toon.

GROTE VLOERTEGELS MET NATUURSTEEN LOOK

De hele vloer beneden, met uitzondering van de living, is betegeld met een grote tegel van 80x80 cm. De donkere natuursteen look geeft er een stijlvolle toets aan. Een extra pluspunt: keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijk en kunnen tegen een stootje. “Geen overbodige luxe in druk belopen ruimtes, zeker met kinderen die af en toe al eens iets laten vallen”, weet Sara.

KEUKENWAND UIT 1 STUK

Naast de vloer werden ook een deel van het aanrecht en de wanden in de keuken in tegels uitgevoerd. “Tyles raadde aan om voor de wanden een grootformaattegel met een gelijkaardige natuursteen look te gebruiken. Kwestie van de link met de vloer te bewaren. Het effect is warm en, omdat de wand uit één blad gesneden is, superstrak.”

BADKAMERS EN GARAGE

Dezelfde landelijk-moderne sfeer stralen ook de tegels in de kinderbadkamer en de badkamer van de ouders uit. “Voor beide badkamers adviseerde Tyles ons een vloertegel van 60x60 cm met een neutrale natuursteen look in een warm beige tint. De gestructureerde wandtegel heeft een al even clean én comfortabel karakter”, zegt Sara. En dan is er nog de garage. “Hier was de keuze snel gemaakt en gingen we voor een grijze vloertegel van 30x30 cm die makkelijk te kuisen is. Meer moest dat niet zijn.

Over de samenwerking met Tyles zijn Sara en Thomas bijzonder tevreden. “Hun advies was voor ons goud waard. We voelden ons begrepen en gehoord. Ze hebben zelfs een plaatser gezocht die ervaring had met het installeren van grote tegels. Het resultaat is dan ook over de hele lijn geslaagd. Ja, het is hier echt zalig wonen en daar heeft Tyles ongetwijfeld mee voor gezorgd”, lacht Sara.

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht