Keramische visgraattegels

Keramische visgraattegels zijn een populaire keuze voor vloeren en wanden. Visgraatmotief tegels geven elke ruimte, van keuken tot badkamer en woonkamer, dan ook een bijzondere uitstraling. Vooral houtlook tegels lenen zich uitstekend voor dit originele, elegante en tijdloze legpatroon dat past in élk interieur, van klassiek tot modern. Laat je hier inspireren door de vele mogelijkheden van keramische visgraat tegels.

Wat zijn visgraat tegels?

Als we over visgraat spreken, hebben we het over een legpatroon dat verkregen wordt door korte rechthoekige parketstroken van dezelfde afmetingen loodrecht op elkaar te leggen. Zo ontstaat een visgraatmotief. Dat V-vormig patroon komt al eeuwen voor in statige herenhuizen, paleizen en kastelen en is een teken van tijdloze klasse en verfijning.

Vandaag zijn visgraatvloeren opnieuw erg in trek, zowel in klassieke interieurs als in eigentijdse woningen. Ze worden echter al lang niet meer alleen in hout gelegd. Keramische visgraat tegels in houtlook zijn even populair. Niet verwonderlijk, want keramische tegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Het oppervlak is krasvrij én slijtvast. Bovendien kan je naast houtlook tegels ook visgraat tegels in tal van andere looks kiezen.

Past een visgraatpatroon ook op de wand? Tuurlijk. Je kan bijvoorbeeld zwarte of witte wandtegels met een accentlook in een visgraat legpatroon plaatsen en zo van je keuken- of badkamerwand een echte eyecatcher maken.

Om je in idee te geven van wat er kan met visgraat tegels, neem een kijkje op onze inspiratiepagina.

Visgraat vloertegels en wandtegels in visgraatmotief

Wellicht de meest gekende toepassing van visgraat tegels is de keramische visgraat tegelvloer. En dan veelal een tegelvloer met een houtlook visgraat in de woonkamer. Zoals gezegd komen tegenwoordig ook visgraat wandtegels steeds vaker voor in de keuken en de badkamer.

Je hebt daarbij een héél gevarieerd assortiment van visgraat tegels voor vloeren én muren in alle mogelijke kleuren, stijlen en afmetingen. Visgraat tegels in zwart, wit, groen of grijs. Zelliges in visgraatpatroon. Het kan allemaal.

Dankzij dat ruime aanbod kan je werkelijk alle kanten uit met visgraat vloertegels en wandtegels geplaatst in een visgraateffect. Je kookruimte een origineel accent geven met een visgraat keukenwand? Groene visgraat tegels tegen de muur van de badkamer? Een douchewand bekleed met witte visgraat tegels? Visgraat tegels in het toilet? Keramische visgraat tegels brengen sfeer – en dat tikje luxe en exclusiviteit – in élke ruimte.

Ga gerust eens langs in een Tyles showroom in je buurt als je het sfeervolle effect van een visgraatparket of andere visgraat tegeltoepassing met eigen ogen wil bewonderen.

Wat is het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt?

Ben je helemaal gewonnen voor de plaatsing van je tegels in visgraat? Weet dan dat je naast het visgraatmotief ook kan kiezen voor een soortgelijk visgraat effect waarbij de tegels gelegd worden in Hongaarse punt. Wat is het verschil? Wel, terwijl bij visgraat de tegels loodrecht tegen elkaar worden geplaatst, komen bij een keramisch parket in Hongaarse punt de tegels, die de vorm hebben van een parallellogram, in een hoek van 45 tot 60 graden te liggen. Punt tegen punt. Wat is mooier? Visgraat of Hongaarse punt? Dat laten we aan jou over. Hongaarse punt tegels in de woonkamer of badkamer ogen iets rustiger en klassieker dankzij de ononderbroken rechte belijning in het patroon (ook wel de sergeantstreep genoemd). Bij een visgraat tegelvloer of tegelwand krijg je een robuuster, meer trapsgewijs effect. Aan jou de keuze!

Meer weten over keramische visgraat tegels? Ga langs voor inspiratie en advies in de Tyles Flagship Store in Zellik (Brussel)