Terrastegels met houtlook zijn on-trend

Zoek je een tegel voor je terras? De natuursteenlook buitentegel is alvast een blijver, maar als je vandaag echt mee wil zijn met de nieuwste trends in tuintegels dan kies je voor een houtlook terrastegel. We vertellen je graag waarom.

Buitentegels met een warme uitstraling

Wat is er fijner dan van bij de eerste zonnestralen tafel, stoelen en ligzetels op het terras te zetten en heerlijk te genieten van het buitenleven? Tijd dus om die buitenruimte af te werken (of in het nieuw te steken). En daarvoor zijn terrastegels een uitstekende keuze! Welke buitentegels kies je het best? Dat hangt af van jouw stijl, maar terrastegels met een houtlook zijn tegenwoordig helemaal on-trend.

Terrastegels met een houtmotief hebben hun plaats buiten al een tijdje verworven naast andere tuintegels zoals die met een natuursteenlook of betonlook. De reden waarom ze zo populair zijn, ligt voor de hand. Houtlook tegels zien er nu eenmaal fantastisch uit. De houtstructuur is superrealistisch en voelt heel natuurlijk aan. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende houtmotieven en kleurschakeringen. Van lichtgrijs tot zachtbruin. Er is vast wel een houtlook tegel te vinden in jouw stijl.

Tip: laat je houtlook terrastegels doorlopen van binnen naar buiten. Zo vloeit je binnen- en buitenruimte naadloos in elkaar over. Een grandioos effect dat je woonplezier nog versterkt.

Tyles keramische terrastegels in houtlook

Alle voordelen van keramische terrastegels

Net als andere keramische buitentegels zijn ook houtlook tegels makkelijk in onderhoud. De tegels schoonmaken met water volstaat om ze de hele lente, zomer en herfst stralend mooi te houden. Ze zijn ook krasvrij én bestand tegen vuil en vlekken. Dat is zeker tijdens het barbecueseizoen geen overbodige luxe. Schuif je stoel dus maar aan en leg die scampi’s op het vuur! Houtlook terrastegels zijn een esthetische én een duurzame keuze. Ze blijven er jarenlang onberispelijk uitzien, hoe intensief je je terras ook gebruikt!

Nog een sterke kwaliteit van deze buitentegels is de dikte: net als andere keramische terrastegels zijn ze 2 cm dik. Ze kunnen daarmee gerust tegen een stootje! En als ze nat worden, blijven ze veilig om op te lopen. Dankzij de antislip afwerking glij je er immers niet op uit na een zomers buitje of als je terras aansluit op het zwembad. Een voordeel dat je niet hebt bij houten terrastegels of planken. Hout is immers gevoelig voor groene aanslag en mos waardoor het terras gevaarlijk glad kan zijn.

Tegels in alle formaten

Hoe groot moeten je terrastegels precies zijn? De meest courante maat voor tegels met een houtmotief is wellicht een tegel van 120 cm lang en 30 of 40 cm breed. Afhankelijk van de oppervlakte van je terras kan je ook gaan voor een ander, groter formaat. Het geeft je buitenruimte een extra aparte look. Wil je weten welke tegel het best past op jouw terras? Laat je vrijblijvend adviseren door onze Tyles Experts en spring eens binnen in een van onze showrooms.

Tyles houtstructuur terrastegels buiten

Eenvoudig te plaatsen

Terrastegels met een houtlook zijn een lust voor het oog dankzij de realistische houtmotieven. Ze zijn makkelijk schoon te houden en hebben een duurzaam, sterk en veilig karakter. Last but not least zijn ze eenvoudig en snel te plaatsen. Of je de tegels nu op tegeldragers wil leggen of verlijmd op een betonnen ondergrond   (ontdek hier hoe je dat doet). Mits een goede voorbereiding – zorg dat het water weg kan! – en het juiste materiaal zijn je terrastegels zo gelegd. Ben je zelf niet handig, laat de klus dan over aan een vakman. Die weet wat er nodig is om het terras van je dromen te leggen… met houtlook tegels natuurlijk.

Kom langs in onze showrooms

Ben je nog zoek naar de geschikte buitentegel voor jouw terras? Ben je benieuwd naar ons aanbod terrastegels met een houtmotief? En heb je een plaatser nodig die jouw buitentegels feilloos kan leggen – op tegeldragers, een volle of betonnen ondergrond? Kom langs in onze showrooms of in de Flagship Store in Zellik. We kijken graag samen met jou welke houtlook tegel de ideale match is voor jouw terras.

Kom langs in onze showrooms

Tyles Brugge aanbod terrastegels houtlook