20 mei. 2021

Binnenkijken in een nieuwbouwwoning in Tervuren

Ze wilden een eigentijdse gezinswoning die warm en gezellig aanvoelt. Door een slimme keuze en combinatie van bouwmaterialen zijn de bewoners daar opvallend goed in geslaagd. Buiten en binnen.

Binnenkijken in een nieuwbouwwoning in Tervuren

Mix van materialen

Als je voor deze moderne vrijstaande woning in Tervuren staat, valt het meteen op: de eigenaars houden van contrasten. De witte crepi wordt afgewisseld met houten gevelbekleding en betonelementen waarin de plankenstructuur van de bekisting duidelijk zichtbaar is. Binnen wordt die lijn doorgetrokken, ook op de vloer. “Voor de vloerbekleding lagen verschillende pistes open, zeker beneden. Gepolierde beton, natuursteen of een keramische tegel”, vertellen ze. Het werd die laatste. Toch in de keuken en de inkom. 

“We hebben drie kleine kinderen en wilden in het kook- en eetgedeelte een vloer die tegen een stootje kan: makkelijk te onderhouden en ongevoelig voor vlekken. Keramische tegels zijn ideaal en esthetisch heb je oneindig veel mogelijkheden. Omdat de keuken in het zwart is uitgevoerd, zochten we een lichte, moderne tegel om de ruimte niet te donker te maken.” Die vonden ze bij Tyles in Zellik. “De grijs-beige tegels hebben een natuursteen look, geïnspireerd op Bourgondische steen. Ze sluiten bovendien mooi aan bij het eiken parket in het salon en het bureau. Alle materialen passen bij elkaar”, klinkt het.

Badkamer van formaat

Op de verdieping hetzelfde verhaal. Terwijl in de gang en slaapkamers de parketvloer doorloopt, is er voor de badkamer gekozen voor een keramische vloertegel met een natuursteen look. “Die ziet eruit als blauwsteen en vraagt weinig onderhoud.” 

Dé eyecatcher is echter de wand. “Toen we in de showroom van Tyles in Zellik de Superlarge collectie zagen, wisten we onmiddellijk: deze grootformaattegels passen perfect tegen de muur aan het bad en het toilet. We kozen voor één grote wandtegel met een prachtige marmertekening waarin de grijze aders duidelijk geaccentueerd zijn. Omdat er geen voegen zijn, lijkt het op echt marmer. Superrealistisch.” 

Voor de douchekamer van de kinderen mocht het net iets kleiner en speelser, zonder te breken met de moderne stijl. Zo kwamen er tegels van 2x2 cm in witte glasmozaïek tegen de wand van de inloopdouche. “Die hebben een jong en fris effect. Het zachte wit weerkaatst het licht mooi en creëert een aangenaam, warm gevoel.”
 

En nu nog het terras

De uitvoering verliep vlot, al was de plaatsing van de XXL wandtegels in de badkamer een hele uitdaging. “Gelukkig zijn ze er bij Tyles mee vertrouwd en konden we er gerust in zijn. Het resultaat is dan ook precies wat wij voor ogen hadden.” De samenwerking is hen zelfs zo goed bevallen dat ze onlangs voor hun terrastegels nog eens bij Tyles zijn langsgegaan. “Klopt, en we hebben ons keuze al gemaakt. Het wordt een rechthoekige tegel met natuursteenlook. We kijken er al naar uit als om straks van ons terras te kunnen genieten. In onze stijl!”

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over keramische tegels? Contacteer ons, ga langs bij de Tyles Expert in je buurt of bezoek de Tyles Flagship Store in Zellik.

Is dit ook iets voor jou?
13 feb. 2024

5 Tegeltrends voor 2024

Wil je een nieuwe look voor je woning? Of je nu houdt van natuurlijke kleuren of opvallende afwerkingen: er zijn prachtige interieurtrends voor iedereen. Duurzaamheid, kwaliteit en sfeer staan centraal, maar nemen verschillende vormen aan. Met deze tips kan je dan ook alle kanten op – of je nu een complete make-over beoogt of in 2024 enkel een bepaalde hoek wil upgraden.

Lees meer
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht