03 jun. 2021

Een tegel voor elke woonstijl

Iedereen leeft anders. Gelukkig heeft Tyles zo’n gevarieerd aanbod aan looks, kleuren, formaten en afwerkingen dat je er voor elke woonstijl en toepassing wel de juiste tegel vindt. Zeg ons dus hoe je wil wonen en wij zorgen voor de perfecte match!

Een tegel voor elke woonstijl

Modern

Je houdt van hedendaags, en zelfs van een tikje strak en minimalistisch. In jouw interieur is er plaats voor design en materialen zoals zwart staal, natuursteen en beton. Less is meestal more. Vandaar ook de basic kleuren: wit, grijs, hout (naturel) en zwarte accenten.

Jouw tegelstijl:
Grote tegels in een egale hout-, beton- of natuursteenlook met bleke, grijze tinten en weinig nuance in de tekening. Een marmer accent kan altijd, zoals wit marmer met een 'grijzere' adering. Ideaal als spatwand of keukenwerkblad en voor de douchewand (en -vloer). 

Landelijk

Je valt voor de oergezellige cottage of elegante landelijke stijl. Natuurlijke materialen (steen en hout) en authentieke elementen zoals een retrofornuis of open haard creëren een warm en nostalgisch gevoel. Zachte, landelijke kleuren in aardetinten brengen nog meer rust en cosiness.

Jouw tegelstijl:
Tegels in basiskleuren: warm wit, beige, taupe of donkere accenten. De houtlook is uitgesproken (je ziet de knopen), de natuursteenlook gevarieerd. Plaats rechthoekige tegels geschrankt en meerdere formaten in legverband. Kleinere formaten, tegels met een verouderde rand of een verzoet effect kunnen ook. Vierkante wandtegels zoals bv. Zellijes en tegeltjes in baksteenformaat versterken nog het landelijke karakter.

Industrieel

Robuust, rauw, stoer, ruimtelijk en vintage. Zo ziet jouw industrieel interieur eruit. Metaal, beton, baksteen en leer voeren de boventoon. Het kleurenpalet is sober. Te kil? Planten, het gebruik van hout of decoratieve elementen in cognactinten – een vintage zetel of loungestoel – warmen je woning op. 

Jouw tegelstijl:
Grootformaattegels in basiskleuren: van lichtgrijs en grijs tot zwart. In de betonlook vind je gewolkte en stoere designs. Een beetje genuanceerd en onaf. Een metalen accent in bronstint of cortenstaallook kan altijd. Een tip: kies in de houtlook eerder voor een plankeffect dan voor parket.

 

Scandinavisch 

Je gaat voor pure gezelligheid, Scandinavian style? Dan baadt je woning in het licht en maak je gebruik van zachte kleuren. Strak? Ja, maar de natuurlijke, warme materialen en accessoires maken het helemaal hygge. Wat groen erbij en klaar!
 
Jouw tegelstijl:
Tegels in lichte, neutrale tinten: wit, beige, grijs met pastelkleuren. De betonlook creëert egale nuances tussen de verschillende tegels. Lichte houttinten, eventueel in visgraat, passen zeker. Groene, blauwe en roze accenttegels brengen warmte in je interieur. Een apart formaat (hexagoon, langwerpig,…) of patroon geeft daarbij een extra toets.

Klassiek

Noem het chique, klassiek of romantisch. Jouw interieurstijl is harmonieus en elegant. De eigenzinnige mix van rijke materialen, accenten en antieke en moderne elementen geeft je huis een uitgesproken en luxueuze uitstraling. 

Jouw tegelstijl:
Tegels in natuursteenlook en marmerlook: alle kleurtinten en tekeningen zijn mogelijk, vooral in de keuken en de badkamer. Het mag opvallen. Keramische parkettegels voor de leefruimte en woonkamer in natuurlijke houtlook

Laat je inspireren bij Tyles

Contacteer ons, ga langs bij de Tyles Expert in je buurt of bezoek de Tyles Flagship Store in Zellik (nabij Brussel). In onze showrooms vind je een unieke collectie keramische tegels en krijg je persoonlijk advies.

Maak een afspraak

Is dit ook iets voor jou?
06 apr. 2022

SUCCESVOLLE TEGELJACHT IN 5 STAPPEN

De juiste tegel vinden is een hele opgave. Dat weten we. Volg deze 5 stappen en succes is verzekerd!

Lees meer
21 jan. 2022

Tyles trends 2022

Wat zijn de interieur- en tegeltrends voor dit jaar? We zetten de belangrijkste hier voor jou op een rijtje. De sleutelwoorden zijn sfeer, natuur, persoonlijkheid en rust. In alle formaten, van klein tot supergroot!

Lees meer
17 dec. 2021

Partners in style: Ermans & Vokaer Architectes en Tyles

Julie Vokaer van Ermans & Vokaer Architectes werkt al enkele jaren nauw samen met Tyles. De twee ‘partners in style’ zitten creatief dan ook op dezelfde lijn. Een gesprek met Julie over haar relatie met Tyles en waarom ze zo graag keramische tegels in haar projecten gebruikt.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht