03 jun. 2021

Een tegel voor elke woonstijl

Iedereen leeft anders. Gelukkig heeft Tyles zo’n gevarieerd aanbod aan looks, kleuren, formaten en afwerkingen dat je er voor elke woonstijl en toepassing wel de juiste tegel vindt. Zeg ons dus hoe je wil wonen en wij zorgen voor de perfecte match!

Een tegel voor elke woonstijl

Modern

Je houdt van hedendaags, en zelfs van een tikje strak en minimalistisch. In jouw interieur is er plaats voor design en materialen zoals zwart staal, natuursteen en beton. Less is meestal more. Vandaar ook de basic kleuren: wit, grijs, hout (naturel) en zwarte accenten.

Jouw tegelstijl:
Grote tegels in een egale hout-, beton- of natuursteenlook met bleke, grijze tinten en weinig nuance in de tekening. Een marmer accent kan altijd, zoals wit marmer met een 'grijzere' adering. Ideaal als spatwand of keukenwerkblad en voor de douchewand (en -vloer). 

Landelijk

Je valt voor de oergezellige cottage of elegante landelijke stijl. Natuurlijke materialen (steen en hout) en authentieke elementen zoals een retrofornuis of open haard creëren een warm en nostalgisch gevoel. Zachte, landelijke kleuren in aardetinten brengen nog meer rust en cosiness.

Jouw tegelstijl:
Tegels in basiskleuren: warm wit, beige, taupe of donkere accenten. De houtlook is uitgesproken (je ziet de knopen), de natuursteenlook gevarieerd. Plaats rechthoekige tegels geschrankt en meerdere formaten in legverband. Kleinere formaten, tegels met een verouderde rand of een verzoet effect kunnen ook. Vierkante wandtegels zoals bv. Zellijes en tegeltjes in baksteenformaat versterken nog het landelijke karakter.

Industrieel

Robuust, rauw, stoer, ruimtelijk en vintage. Zo ziet jouw industrieel interieur eruit. Metaal, beton, baksteen en leer voeren de boventoon. Het kleurenpalet is sober. Te kil? Planten, het gebruik van hout of decoratieve elementen in cognactinten – een vintage zetel of loungestoel – warmen je woning op. 

Jouw tegelstijl:
Grootformaattegels in basiskleuren: van lichtgrijs en grijs tot zwart. In de betonlook vind je gewolkte en stoere designs. Een beetje genuanceerd en onaf. Een metalen accent in bronstint of cortenstaallook kan altijd. Een tip: kies in de houtlook eerder voor een plankeffect dan voor parket.

 

Scandinavisch 

Je gaat voor pure gezelligheid, Scandinavian style? Dan baadt je woning in het licht en maak je gebruik van zachte kleuren. Strak? Ja, maar de natuurlijke, warme materialen en accessoires maken het helemaal hygge. Wat groen erbij en klaar!
 
Jouw tegelstijl:
Tegels in lichte, neutrale tinten: wit, beige, grijs met pastelkleuren. De betonlook creëert egale nuances tussen de verschillende tegels. Lichte houttinten, eventueel in visgraat, passen zeker. Groene, blauwe en roze accenttegels brengen warmte in je interieur. Een apart formaat (hexagoon, langwerpig,…) of patroon geeft daarbij een extra toets.

Klassiek

Noem het chique, klassiek of romantisch. Jouw interieurstijl is harmonieus en elegant. De eigenzinnige mix van rijke materialen, accenten en antieke en moderne elementen geeft je huis een uitgesproken en luxueuze uitstraling. 

Jouw tegelstijl:
Tegels in natuursteenlook en marmerlook: alle kleurtinten en tekeningen zijn mogelijk, vooral in de keuken en de badkamer. Het mag opvallen. Keramische parkettegels voor de leefruimte en woonkamer in natuurlijke houtlook

Laat je inspireren bij Tyles

Contacteer ons, ga langs bij de Tyles Expert in je buurt of bezoek de Tyles Flagship Store in Zellik (nabij Brussel). In onze showrooms vind je een unieke collectie keramische tegels en krijg je persoonlijk advies.

Maak een afspraak

Is dit ook iets voor jou?
13 feb. 2024

5 Tegeltrends voor 2024

Wil je een nieuwe look voor je woning? Of je nu houdt van natuurlijke kleuren of opvallende afwerkingen: er zijn prachtige interieurtrends voor iedereen. Duurzaamheid, kwaliteit en sfeer staan centraal, maar nemen verschillende vormen aan. Met deze tips kan je dan ook alle kanten op – of je nu een complete make-over beoogt of in 2024 enkel een bepaalde hoek wil upgraden.

Lees meer
25 sep. 2023

De 8 voordelen van keramische tegels

Keramische tegels veroveren de huiskamer, maar ook de andere woon- én buitenruimtes. Niet onlogisch gezien de vele voordelen. We zetten ze even op een rijtje.

Lees meer
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht