11 feb. 2020

Een steengoede vloer voor Caillou

Knokke-Heist is sinds eind vorig jaar een fijn culinair adresje rijker. In de Knokkestraat 282-284 openden Frederik Deceuninck, bezieler van die andere Knokse smaakmaker Sel Gris*, en chef Sander Van de Walle restaurant Caillou. Op de kaart: eerlijke smaak, hoog comfort en een aangename sfeer. Dat voel je meteen als je er over de vloer komt...

Een steengoede vloer voor Caillou

Naturel en persoonlijk

Frederik en Sander hadden een duidelijke visie voor Caillou. “Twee jaar lang hebben we alles tot in de kleinste details doorgesproken. Van de keuken tot het interieur en de buitenkant. Caillou moest los en naturel zijn, maar wel op niveau. Topkwaliteit, maar geen stijf gedoe. Onze gasten moeten zich hier thuis voelen en in alle rust kunnen genieten van hun maaltijd.”

De inrichting van het restaurant weerspiegelt die ambitie. Houten, op maat gemaakte tafels en stoelen staan in een warm interieur met zachte krijttoetsen. “Noem het Scandinavisch design, zonder dat koele karakter. Vandaar de aardse tinten en pure stijl, mét een vleugje zuiderse jovialiteit… net als onze keuken”, lacht Sander.

Slijtvast en onderhoudsvriendelijk

De focus op kwaliteit en warm comfort heeft ook de keuze van de vloer bepaald. “We hebben echt niet lang getwijfeld. Het moest een keramische tegel zijn die mooi in het interieur paste en heel onderhoudsvriendelijk én slijtvast was. De vloer wordt nu eenmaal intensief belopen”, zegt Sander. Bij Tyles vonden ze wat ze zochten. “Via Tyles Expert Walls&Floors by Vandemoortele zijn we in de showroom in Zellik terechtgekomen. Daar hebben ze ons goed ontvangen en begeleid. Nadat we onze plannen hadden voorgelegd, stelden ze al snel een zandkleurige keramische tegel met een natuursteenlook voor. Als daar wat zand op blijft liggen – we zitten tenslotte aan zee – dan zie je dat niet direct. Let wel, de vloer wordt twee keer per dag gekuist. En dat gaat makkelijk en snel met zo’n tegels.”

“Mooi meegenomen was dat deze tegel ook bestond in verschillende maten: 60 x 120 cm, 60 x 60 cm en 30 x 60 cm. Ideaal dus om een speels en gevarieerd vloerpatroon mee te maken zonder aan de stijlvolle uitstraling van ons restaurant te raken”, besluit Sander.

Benieuwd hoe we jouw interieur de juiste look kunnen geven? Contacteer ons, bezoek de showroom van de Tyles Expert in je buurt of kom langs in de Tyles Flagship Store in Zellik.

Is dit ook iets voor jou?
16 dec. 2022

Historisch pand, moderne uitstraling

Passen moderne keramische tegels in een historisch pand? Natuurlijk. Vraag het maar aan de bewoners van dit karaktervolle rijhuis in hartje Brugge. Na een grondige renovatie is hun trapgevelwoning vandaag helemaal bij de tijd. En daar heeft de keuze voor de juiste tegels veel mee te maken. Gastvrouw Camille leidt ons rond.

Lees meer
17 dec. 2021

Partners in style: Ermans & Vokaer Architectes en Tyles

Julie Vokaer van Ermans & Vokaer Architectes werkt al enkele jaren nauw samen met Tyles. De twee ‘partners in style’ zitten creatief dan ook op dezelfde lijn. Een gesprek met Julie over haar relatie met Tyles en waarom ze zo graag keramische tegels in haar projecten gebruikt.

Lees meer
20 mei. 2021

Binnenkijken in een nieuwbouwwoning in Tervuren

Ze wilden een eigentijdse gezinswoning die warm en gezellig aanvoelt. Door een slimme keuze en combinatie van bouwmaterialen zijn de bewoners daar opvallend goed in geslaagd. Buiten en binnen.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht