25 feb. 2019

Trends 2019

Van natuursteenlook tot visgraatpatroon, ontdek alle trends in keramische tegels voor 2019.

Trends 2019

1. The bigger the better
Grootformaattegels winnen de laatste jaren aan populariteit en ook in 2019 is dit niet anders. De tegels geven het huis echt een andere uitstraling. Ze hebben een verruimend effect en zorgen voor een uniek interieur. Tegenwoordig vind je deze niet meer alleen op de vloer, maar worden ze ook vaak op de wand gebruikt. Ga voor een echt weids effect door zowel de vloer als de wand op te trekken in Superlarge tegels in dezelfde look.

2. Natuursteenlook
De natuursteenlook blijft ook in 2019 een on trend keuze voor de bekleding van je vloer of wand. De combinatie van dit natuurlijk materiaal met andere materialen zoals glas, hout of metaal is puur, gedurfd en uniek. Iedereen kent de klassieke Belgische blauwsteen, maar ken je de opvallende Ceppo look al? Deze grijze Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten, is al enige jaren aan een echte revival bezig.

3. Verticaal legpatroon
Vierkante tegels overheersen niet langer op de toonaangevende beurzen. 2019 luidt de grote terugkeer naar de klassieke rechthoek in, dankzij de metro trend. Plaats deze verticaal op je wand in combinatie met een bredere voegdikte en je interieur krijgt meteen een originele en speelse update.

4. Hexagoon tegel
Hexagoon tegels, ze zijn niet te missen in de laatste nieuwe interieurboeken en interieurarchitecten zijn er als een blok voor gevallen. Naast metrotegels en zelliges zijn ze de meest trendy tegels. Je vind ze in verschillende formaten, kleuren of motieven en je kan ze zowel op de vloer als op de wand gebruiken. Deze 6-hoekige tegels creëren een levendig effect in je interieur.

5. Visgraat patroon
Het visgraat legpatroon maakt in 2019 z’n langverwachte terugkeer. Dit legpatroon wordt vaak toegepast bij parket tegels, maar kan ook perfect bij kleurrijke of betonlook tegels. Het visgraat patroon geeft je living, eetkamer of slaapkamer een origineel en trendy uitzicht en kan perfect gecombineerd worden met moderne interieurs of een gezellige inrichting.

Is dit ook iets voor jou?
17 sep. 2021

OKTOBER ACTIEMAAND

09 jul. 2021

Onze favoriete tegeltrends in de keuken

Met de juiste tegels maak je van je keuken pas echt het hart van je woning. Een smaakvolle plek die mooi aansluit bij de rest van je interieur en waar genieten centraal staat. Laat je hier inspireren door enkele van onze favoriete keukentegeltrends van het moment.

Lees meer
03 jun. 2021

Een tegel voor elke woonstijl

Iedereen leeft anders. Gelukkig heeft Tyles zo’n gevarieerd aanbod aan looks, kleuren, formaten en afwerkingen dat je er voor elke woonstijl en toepassing wel de juiste tegel vindt. Zeg ons dus hoe je wil wonen en wij zorgen voor de perfecte match!

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht