25 feb. 2019

Trends 2019

Van natuursteenlook tot visgraatpatroon, ontdek alle trends in keramische tegels voor 2019.

Trends 2019

1. The bigger the better
Grootformaattegels winnen de laatste jaren aan populariteit en ook in 2019 is dit niet anders. De tegels geven het huis echt een andere uitstraling. Ze hebben een verruimend effect en zorgen voor een uniek interieur. Tegenwoordig vind je deze niet meer alleen op de vloer, maar worden ze ook vaak op de wand gebruikt. Ga voor een echt weids effect door zowel de vloer als de wand op te trekken in Superlarge tegels in dezelfde look.

2. Natuursteenlook
De natuursteenlook blijft ook in 2019 een on trend keuze voor de bekleding van je vloer of wand. De combinatie van dit natuurlijk materiaal met andere materialen zoals glas, hout of metaal is puur, gedurfd en uniek. Iedereen kent de klassieke Belgische blauwsteen, maar ken je de opvallende Ceppo look al? Deze grijze Italiaanse kalksteen met keivormige gesteentefragmenten, is al enige jaren aan een echte revival bezig.

3. Verticaal legpatroon
Vierkante tegels overheersen niet langer op de toonaangevende beurzen. 2019 luidt de grote terugkeer naar de klassieke rechthoek in, dankzij de metro trend. Plaats deze verticaal op je wand in combinatie met een bredere voegdikte en je interieur krijgt meteen een originele en speelse update.

4. Hexagoon tegel
Hexagoon tegels, ze zijn niet te missen in de laatste nieuwe interieurboeken en interieurarchitecten zijn er als een blok voor gevallen. Naast metrotegels en zelliges zijn ze de meest trendy tegels. Je vind ze in verschillende formaten, kleuren of motieven en je kan ze zowel op de vloer als op de wand gebruiken. Deze 6-hoekige tegels creëren een levendig effect in je interieur.

5. Visgraat patroon
Het visgraat legpatroon maakt in 2019 z’n langverwachte terugkeer. Dit legpatroon wordt vaak toegepast bij parket tegels, maar kan ook perfect bij kleurrijke of betonlook tegels. Het visgraat patroon geeft je living, eetkamer of slaapkamer een origineel en trendy uitzicht en kan perfect gecombineerd worden met moderne interieurs of een gezellige inrichting.

Is dit ook iets voor jou?
09 mei. 2022

3 topideeën voor de ideale badkamer

Natuur, luxe en harmonie. De badkamer van vandaag is een pure wellnessruimte die mooi in lijn ligt met de rest van je interieur. We leggen je hier uit hoe je dat precies voor mekaar krijgt en welke tegels je ervoor nodig hebt. Voor meer inspiratie ben je van harte welkom in onze showrooms.

Lees meer
21 jan. 2022

Tyles trends 2022

Wat zijn de interieur- en tegeltrends voor dit jaar? We zetten de belangrijkste hier voor jou op een rijtje. De sleutelwoorden zijn sfeer, natuur, persoonlijkheid en rust. In alle formaten, van klein tot supergroot!

Lees meer
17 dec. 2021

Partners in style: Ermans & Vokaer Architectes en Tyles

Julie Vokaer van Ermans & Vokaer Architectes werkt al enkele jaren nauw samen met Tyles. De twee ‘partners in style’ zitten creatief dan ook op dezelfde lijn. Een gesprek met Julie over haar relatie met Tyles en waarom ze zo graag keramische tegels in haar projecten gebruikt.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht