24 jul. 2020

Tegels gekozen? Vergeet dan zeker dit niet…

Er komt heel wat meer kijken bij het kiezen van de juiste tegel dan je denkt. Natuurlijk zal je eerst de look, de kleur, het formaat en het legpatroon bepalen. Maar vergeet ook de afwerking niet en zorg dat je een goeie planning opstelt zodat je snel van een mooi resultaat kan genieten.

Tegels gekozen? Vergeet dan zeker dit niet…

Vlot besteld, op tijd geleverd

Eerst dit: heb je al een vloerder? Het is aan te raden om er tijdig één te zoeken, want veelal zullen je tegels sneller beschikbaar zijn dan dat een kwaliteitsvolle vakman een gaatje in zijn agenda vindt om ze te komen leggen. Bij Tyles hebben we de grootste voorraad in België. Je keramische tegels zijn dus meteen leverbaar. Wanneer ze toch moeten besteld worden, doen we een beroep op onze vrachtwagens die wekelijks naar Italië en Spanje rijden. Tip: bestel je via je vakman, neem dan wat marge en laat hem ongeveer 1 maand voor de plaatsing de bestelling plaatsen. Kwestie van het hele proces vlot te laten verlopen.

Vergeet het voegsel niet

Je staat er misschien niet bij stil, maar het voegsel bepaalt in zeer grote mate het uitzicht van je tegelwand of tegelvloer. De kleur heeft een belangrijke esthetische impact op het resultaat. Tyles werkt daarom met het gamma van Kerakoll. Daarin vind je 50 tinten (!) voegsel en bijhorende silicone voor een perfecte match met jouw tegel.

Bekijk hier de video presentatie.

 

Al aan keramische plinten gedacht?

De overgang van muur naar wand mooi afwerken? Denk dan eens aan keramische plinten. Die zijn niet alleen decoratief, maar beschermen ook de muur. Bovendien worden de plinten bij Tyles gemaakt in de eigen ateliers, uit exact hetzelfde lot als de tegels die je besteld hebt. Zo ben je er altijd zeker van zijn dat er geen kleur- of maatverschillen zijn. De plinten worden standaard op 6 cm hoog gesneden.

Tot slot nog dit: vraag ook eens na aan de plaatser of er bijkomende afwerkingsprofielen zijn die zichtbaar zijn en ook een impact kunnen hebben op het uiteindelijke resultaat. Of wordt er met tegels in verstek gewerkt? Altijd goed om weten.

Nog meer praktisch advies nodig? Of een vloerder misschien? Spring eens binnen in een van onze showrooms. Wij helpen je graag voort! 

Is dit ook iets voor jou?
27 sep. 2023

Oktober actiemaand

Tyles bezorgt je in oktober een verrassend gezellig moment. Ga van 1 oktober tot en met 31 oktober langs bij Tyles Zellik, Tyles Brugge of een Tyles Expert in je buurt, kies uit ons oogstrelend aanbod de tegels die passen bij jouw stijl en krijg daarbij een ontspannend cadeau! Ben je al benieuwd?

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer
14 apr. 2023

Waarom keramische tegels de perfecte terrastegels zijn?

Het terras is meer dan ooit het verlengstuk van het interieur. Binnen naadloos laten aansluiten op buiten, creëert dan ook een weergaloos effect. Gebruik je hiervoor keramische terrastegels dan mag je zeker zijn van een stijlvol resultaat waar je jaren van kan genieten. Ontdek hier waarom het de gedroomde buitentegels zijn.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht