03 aug. 2020

Hoe kies je de perfecte tegel?

Het kiezen van de juiste tegel hangt van veel zaken af. Liggen de look en kleur vast? Dan is het belangrijk om ook een weloverwogen keuze te maken inzake het formaat, de vorm en het legpatroon. Het zijn bepalende factoren die een wereld van verschil maken.

Hoe kies je de perfecte tegel?

Hou formaat en ruimte in balans

De grootte van de tegel bepaalt mee de sfeer van de kamer. Een goede balans tussen formaat en ruimte waar de tegel zal geplaats worden is van belang. Een grotere tegel zoals bijvoorbeeld 80x80 cm, 100x100 cm of Superlarge tegels vergroten de ruimte en hebben een rustgevend effect. Kleine tegels maken het dan weer intiemer en gezelliger.

Ga creatief om met vorm

Vierkante tegels zijn altijd populair (en een veilige keuze). Ze creëren dan ook een grote harmonie in het interieur. Maar waarom eens niet andere vormen overwegen? Door te spelen met rechthoekige formaten kan je een ruimte langer doen lijken. Je geeft er een extra dimensie aan. De meer complexere vormen – denk aan een zeshoek of een parket look met Hongaarse punt – staan dan weer garant voor een unieke toets. 

Kies de juiste richting

De richting waarin je jouw tegels legt, bepaalt mee de uitstraling van de ruimte. Wil je die verlengen of verbreden? In een lange, smalle kamer kan je door rechthoekige tegels dwars op de looprichting te leggen de ruimte visueel vergroten. Hou bij het bepalen van de richting ook rekening met vaste interieurelementen zoals een kookeiland, raampartijen of balken in het plafond. Een vierkante tegel zou je trouwens perfect diagonaal kunnen plaatsen, maar dat is vandaag niet echt meer in de mode. Twijfel je? Onze interieurspecialisten sturen je graag de goede richting uit.

Varieer in legpatronen

In plaats van tegels gewoon naast elkaar te leggen, kan je ook spelen met andere legpatronen. Zo worden natuursteen- en houtlook tegels vaak geschrankt geplaatst – denk bijvoorbeeld aan een legpatroon waarbij de tegels telkens met 1/3 opschuiven. Tegels met een betonlook komen dan weer recht op recht goed tot hun… recht. Sommige natuursteenlookcollecties bestaan bovendien uit drie of meerdere formaten waarmee je een 'module' kan maken. En, last but not least, is er het visgraatpatroon dat tegenwoordig vaak weer opduikt in de hout- en accentlook collecties. 

Out-of-the-box denken mag

Tot slot nog dit: elke vloertegel kan ook op de wand worden toegepast. Wandtegels zijn uitermate geschikt als eyecatcher. Keramische tegels zijn ook ideaal om unieke elementen te creëren in het interieur. Denk maar aan lavabomeubels, keukenwerkbladen en tafelbladen. Laat je fantasie gerust de vrije loop!

Benieuwd hoe je de perfecte tegel kiest die past in jouw interieur? Spring eens binnen in een van onze showrooms. We inspireren je graag. 

Is dit ook iets voor jou?
17 sep. 2021

OKTOBER ACTIEMAAND

27 aug. 2021

Keuzestress? Advies nodig?

Op zoek naar keramische tegels van uitzonderlijke kwaliteit? Wij kunnen je daarbij helpen! Hou je van beton- of marmerlook? Of liever hout- of natuursteenlook? Geen paniek, onze Tyles Experts staan je bij en ontzorgen je tijdens het hele tegelproces. Ontdek in deze blog waar onze Experts voor staan en wat precies hun meerwaarde is.

Lees meer
06 aug. 2021

De kunst van het tegelplaatsen

Je hebt je tegels gekozen, precies in jouw stijl. Nu moeten ze alleen nog geplaatst worden… Hoe je dat aanpakt? Wel, voor een mooi en duurzaam resultaat vertrouw je maar beter op iemand die de kunst van het tegelplaatsen verstaat.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht