09 dec. 2020

Tegels buiten alle proporties

Je ziet ze steeds vaker tegen de wand of op de vloer van keukens en badkamers. Of als blad op het aanrecht, de eettafel of lavabo. Ze geven een interieur een ongezien wow-effect door de stijlvolle designs en, vooral, buitengewone afmetingen. Grootformaattegels springen eruit, in elk opzicht.

Tegels buiten alle proporties

Wist je dat?

XXL tegels lijken een nieuw concept. Toch bestaan ze al sinds 2004. Een kleine 10 jaar geleden kreeg hun populariteit een boost en braken ze helemaal door. Er kwamen meer aanbieders, meer formaten, meer afwerkingen, meer looks… En die trend blijft aanhouden.

Tyles is een pionier in grootformaattegels. We waren er al van in het prille begin bij en hebben ze in België mee op de markt gezet. Vijf jaar geleden openden we in Zellik de Tyles Superlarge showroom, een uniek concept waar je deze tegels voor vloer of wand in alle mogelijke formaten, kleuren en stijlen kan bewonderen. Als je inspiratie zoekt om je douche of keuken een aparte uitstraling te geven, moet je hier zijn. Of bij de Tyles Experts, want ook daar vind je displays die je het uitzonderlijke effect van XXL tegels tonen.

Waarom kiezen voor Superlarge tegels?

De redenen waarom je tegels zou laten leggen in een buitenproportioneel formaat liggen voor de hand. Grote tegelplaten creëren een gevoel van ruimte en geven je interieur een extra luxueuze toets. Omdat je weinig voegen ziet, gaat alle aandacht naar het materiaal. Of je nu kiest voor badkamertegels met een marmerlook of een vloer in een natuursteenlook. De esthetiek is overweldigend. Imposant. Bovendien zijn ze heel onderhoudsvriendelijk. Vuil kan zich niet vastzetten in de voegen, want die zijn er nauwelijks. Ideale tegels dus voor in de badkamer en de keuken. Werkbladen in grootformaattegels, al dan niet op maat gesneden, zijn dan ook absolute toppers. Zelfs eettafels met een blad in één stuk zijn in trek.

Extra groot, extravagant…

Het aanbod aan designs (en formaten) in de Superlarge collectie is ongekend. Marmer, beton, natuursteen, hout… Je hebt grootformaattegels in zowal elke stijl. Zoek je een wat meer extravagante look? Dan is dit de collectie bij uitstek waar je bijzondere ontdekkingen kan doen: prachtig groen marmer, roestkleurig corten staal, exclusieve onyx… Je vindt er de meest eigenzinnige designs om volledig bij weg te dromen.

No limits

Zijn er dan echt geen grenzen aan grootformaattegels? Misschien niet design-wise, maar naar formaat lijkt met de Superlarge tegels van 150x300 cm (dat is 4,5 m² per tegel!) voorlopig de limiet bereikt. En we weten waarover we spreken. Tyles is vertrouwd met dit soort tegels en weet hoe delicaat het is om ermee om te gaan. We hebben een aangepast magazijn, speciaal voor XXL tegels, en kennen ondertussen de do’s en don’ts voor handling, transport en plaatsing. Zelfs kleinere, meer gangbare grootformaattegels (bv. 100x250, 100x300, 120x260 of 120x280 cm) zijn soms al een behoorlijke uitdaging.

Toch is het succesverhaal van de grootformaattegel niet gedaan en gaat dit stijlvol buitenbeentje ons ongetwijfeld nog vele jaren blijven verbazen. Benieuwd naar meer? Spreek dan eens af met een Tyles Expert in je buurt of maak een afspraak voor een bezoek aan onze Flagship Store in Zellik.

Is dit ook iets voor jou?
27 aug. 2021

Keuzestress? Advies nodig?

Op zoek naar keramische tegels van uitzonderlijke kwaliteit? Wij kunnen je daarbij helpen! Hou je van beton- of marmerlook? Of liever hout- of natuursteenlook? Geen paniek, onze Tyles Experts staan je bij en ontzorgen je tijdens het hele tegelproces. Ontdek in deze blog waar onze Experts voor staan en wat precies hun meerwaarde is.

Lees meer
06 aug. 2021

De kunst van het tegelplaatsen

Je hebt je tegels gekozen, precies in jouw stijl. Nu moeten ze alleen nog geplaatst worden… Hoe je dat aanpakt? Wel, voor een mooi en duurzaam resultaat vertrouw je maar beter op iemand die de kunst van het tegelplaatsen verstaat.

Lees meer
02 aug. 2021

Welke vloer leg je in een nieuwbouwwoning?

Ga je bouwen of heb je een nieuwbouwwoning of appartement gekocht? Denk dan tijdig na over de vloer die je in elke ruimte wil. Vloerbekleding kiezen kan behoorlijk complex zijn. Technisch en stilistisch komt er veel bij kijken. Je op voorhand goed laten adviseren, kan je dus later heel wat kopzorgen besparen! Hier vind je al enkele tips van onze Tyles Experts. Wil je er meer, kom dan gerust eens bij ons over de… vloer.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht