09 dec. 2020

Tegels buiten alle proporties

Je ziet ze steeds vaker tegen de wand of op de vloer van keukens en badkamers. Of als blad op het aanrecht, de eettafel of lavabo. Ze geven een interieur een ongezien wow-effect door de stijlvolle designs en, vooral, buitengewone afmetingen. Grootformaattegels springen eruit, in elk opzicht.

Tegels buiten alle proporties

Wist je dat?

XXL tegels lijken een nieuw concept. Toch bestaan ze al sinds 2004. Een kleine 10 jaar geleden kreeg hun populariteit een boost en braken ze helemaal door. Er kwamen meer aanbieders, meer formaten, meer afwerkingen, meer looks… En die trend blijft aanhouden.

Tyles is een pionier in grootformaattegels. We waren er al van in het prille begin bij en hebben ze in België mee op de markt gezet. Vijf jaar geleden openden we in Zellik de Tyles Superlarge showroom, een uniek concept waar je deze tegels voor vloer of wand in alle mogelijke formaten, kleuren en stijlen kan bewonderen. Als je inspiratie zoekt om je douche of keuken een aparte uitstraling te geven, moet je hier zijn. Of bij de Tyles Experts, want ook daar vind je displays die je het uitzonderlijke effect van XXL tegels tonen.

Waarom kiezen voor Superlarge tegels?

De redenen waarom je tegels zou laten leggen in een buitenproportioneel formaat liggen voor de hand. Grote tegelplaten creëren een gevoel van ruimte en geven je interieur een extra luxueuze toets. Omdat je weinig voegen ziet, gaat alle aandacht naar het materiaal. Of je nu kiest voor badkamertegels met een marmerlook of een vloer in een natuursteenlook. De esthetiek is overweldigend. Imposant. Bovendien zijn ze heel onderhoudsvriendelijk. Vuil kan zich niet vastzetten in de voegen, want die zijn er nauwelijks. Ideale tegels dus voor in de badkamer en de keuken. Werkbladen in grootformaattegels, al dan niet op maat gesneden, zijn dan ook absolute toppers. Zelfs eettafels met een blad in één stuk zijn in trek.

Extra groot, extravagant…

Het aanbod aan designs (en formaten) in de Superlarge collectie is ongekend. Marmer, beton, natuursteen, hout… Je hebt grootformaattegels in zowal elke stijl. Zoek je een wat meer extravagante look? Dan is dit de collectie bij uitstek waar je bijzondere ontdekkingen kan doen: prachtig groen marmer, roestkleurig corten staal, exclusieve onyx… Je vindt er de meest eigenzinnige designs om volledig bij weg te dromen.

No limits

Zijn er dan echt geen grenzen aan grootformaattegels? Misschien niet design-wise, maar naar formaat lijkt met de Superlarge tegels van 150x300 cm (dat is 4,5 m² per tegel!) voorlopig de limiet bereikt. En we weten waarover we spreken. Tyles is vertrouwd met dit soort tegels en weet hoe delicaat het is om ermee om te gaan. We hebben een aangepast magazijn, speciaal voor XXL tegels, en kennen ondertussen de do’s en don’ts voor handling, transport en plaatsing. Zelfs kleinere, meer gangbare grootformaattegels (bv. 100x250, 100x300, 120x260 of 120x280 cm) zijn soms al een behoorlijke uitdaging.

Toch is het succesverhaal van de grootformaattegel niet gedaan en gaat dit stijlvol buitenbeentje ons ongetwijfeld nog vele jaren blijven verbazen. Benieuwd naar meer? Spreek dan eens af met een Tyles Expert in je buurt of maak een afspraak voor een bezoek aan onze Flagship Store in Zellik.

Is dit ook iets voor jou?
27 sep. 2023

Oktober actiemaand

Tyles bezorgt je in oktober een verrassend gezellig moment. Ga van 1 oktober tot en met 31 oktober langs bij Tyles Zellik, Tyles Brugge of een Tyles Expert in je buurt, kies uit ons oogstrelend aanbod de tegels die passen bij jouw stijl en krijg daarbij een ontspannend cadeau! Ben je al benieuwd?

Lees meer
08 sep. 2023

Geef je badkamer een kleuraccent

Wil je meer kleur in je badkamer? Met tegels maak je van je favoriete wellnessruimte een sprankelende oase met frisse, warme en opvallende accenten op vloer en wand. Benieuwd hoe je jouw badkamer een apart kleureffect kan geven? Hier vind je enkele tips.

Lees meer
06 jun. 2023

The big question: waarom XXL-tegels?

Wil je een interieur een aparte uitstraling geven? Met grootformaattegels is dat een kleintje. XXL-tegels hebben een unieke esthetiek. Ze creëren een wauweffect op wanden en vloeren, in elke woonruimte. Ook buiten, op de gevel, zien ze er fantastisch uit. En het mooist van al: je vindt ze in alle looks, afwerkingen en afmetingen. Daar vertellen we je hier graag meer over. 

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht