Salontegels

Het salon is dé zitplaats in huis. Een knusse zithoek waar je languit kan liggen lezen of ontspannen. Het is het deel van de woonkamer waar je tv kijkt of vrienden ontvangt. Hoe je die oase van rust en gezelligheid het best afwerkt? Met salontegels op de vloer of tegen de wand creëer je een ruimte waar je elke dag met plezier vertoeft.

Welke tegels kiezen voor het salon?

Tegels in het salon leggen, heeft een aantal voordelen. Ten eerste heb je zoveel keuze dat er altijd wel één tussen zit die aansluit bij de stijl van jouw woonkamer of eetkamer. Zoek je een moderne salontegel of heb je eerder een landelijk interieur? Met een natuursteen- of betonlook kan je alvast alle kanten uit. Of kies voor een warm parketeffect zoals je dat vindt bij houtlook tegels. Een marmerlook op de vloer of tegen de wand? Dat is een tikje exclusiever en luxueuzer, tijdloos en tegelijk trendy.

In elke look heb je bovendien salontegels in diverse kleurschakeringen en designs. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, kijk op ons moodboard en laat je inspireren door onze collecties salontegels.

Grote woonkamertegels keramisch Tyles

Nog meer voordelen van salontegels

Naast de eindeloze variatie in stijlen, bieden keramische salontegels voor vloer en wand het voordeel dat ze bijzonder onderhoudsvriendelijk en hygiënisch zijn. Je maakt ze gewoon schoon met een sopje lauw water en een klein beetje ontvettende zeep. Meer heb je echt niet nodig om ze proper te houden. Lees zeker ook onze blog over hoe je keramische tegels schoonmaakt.

Dankzij hun duurzaam karakter – de tegels worden gebakken op hoge temperaturen – zijn ze ook slijtvast en krasvrij. Laat je er al eens iets op vallen? Worden ze druk belopen? Salontegels in keramiek zijn niet stuk te krijgen en bewaren jarenlang hun oorspronkelijke uitstraling.

Mooi meegenomen is dat deze tegels makkelijk kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming. Nooit meer koude voeten in het salon. Heerlijk toch!

Advies nodig over welke tegel het meest geschikt is voor het salon? Meer weten over de kwaliteiten van keramische tegels? Kom dan langs in de Tyles Showroom in Zellik.
 

Trendy salontegels… of tijdloos

Bij de keuze van salontegels is het goed om weten dat lichte kleuren een aangename sfeer en een groter ruimtegevoel creëren in het salon. Daarom voeren in onze collecties de witte, lichtgrijze en beige tinten de boventoon. Zie je liever een even tijdloze salontegel, maar dan in antracietgrijs? Heb je het meer voor de houtlook (als imitatie van een parketvloer)? Of zoek je een meer trendy salontegel in een andere kleur? Het kan allemaal. Zowel tegen de muur als op de grond. Jij kiest welke tegel voor het salon het best past in je interieur.

Keramische vloertegels houtlook parket woonkamer

Groot, groter, XXL!

Tot slot nog dit: salontegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het meest courante formaat voor de woonkamer of eetkamer is echter een tegel van 60x60 cm. Ga je graag wat groter in je salon? Of kleiner? Alles kan. Zelfs Superlarge tegels – een eyecatcher op de vloer en tegen de muur in elk modern salon – zijn perfect mogelijk.

Meer weten over salontegels? Ga inspiratie opdoen in onze showroom te Zellik (Brussel), de Flagship Store van Tyles.