Keramische tuintegels

Zalig genieten van je terras? Met onze keramische tuintegels doe je het in stijl. In jouw stijl. Want of je nu een buitentegel in houtlook, een terrastegel in natuursteenlook of een betonlook tuintegel kiest. Bij Tyles vind je tuintegels in alle looks, formaten en kleuren. Zwembadtegels? Duik in ons ruime aanbod tuintegels en ontdek de buitentegel die bij jouw woonstijl past.

Waarom keramische terrastegels kiezen?

Een mooie tuintegel maakt het buitenleven altijd net dat beetje aangenamer. Een keramische tuintegel voegt er nog iets extra aan toe. Maar wat zijn keramische tuintegels? En waarom zou je keramische tuintegels leggen? We geven je hier kort mee wat deze terrastegels onderscheidt van andere buitentegels.

Tyles keramische tuintegels

Tuintegels zijn (en blijven) mooi

Waarom dus keramische tuintegels? Wel, eerst en vooral omdat deze tuintegels er supermooi uitzien. Of je nu een tuintegel in houtlook, natuursteenlook of betonlook neemt. In het zwart, grijs, lichtgrijs, wit of antraciet. De uitstraling van zo’n buitentegel is grandioos! Ga maar eens kijken in onze showrooms en ontdek de unieke variatie aan terrastegels, in alle mogelijke looks, kleuren en designs! Ze zien er trouwens ook weergaloos uit op je balkon. Het is maar een suggestie.

En nog iets om even bij stil te staan: als je buitentegels kiest, laat je tuin en terras dan aansluiten op je interieur met binnen- en buitentegels in hetzelfde design. Beton en natuursteen zijn de meest voorkomende looks, al zie je ook steeds vaker houtlook tuintegels. Een binnen- en buitentegel uit dezelfde collectie is daarbij een echte aanrader. Zo laat je je interieur overvloeien naar je terras en creëer je een gevoel van eenheid en ruimte.

Daarnaast zijn keramische tuintegels gemakkelijk te onderhouden. Het volstaat om ze tijdens de grote lenteschoonmaak even op te poetsen met wat water en je kan weer zalig relaxen op een stralend terras. Omdat je voor het schoonhouden van je buitentegels geen chemische kuisproducten moet gebruiken, komen er ook geen schadelijke stoffen terecht in je tuin. Keramische tuintegels zijn daarmee een esthetische én ecologische keuze!

Tyles keramische terrastegels

Buitengewoon sterke buitentegels

Keramische tuintegels zijn en blijven niet alleen wondermooi. Deze tegels voor in de tuin hebben ook bijzonder sterke eigenschappen. Onze buitentegels zijn bijvoorbeeld 2 cm dik. Dat maakt ze extra robuust. Bovendien zijn keramische tuintegels vorstvrij én antislip. Ze zijn veilig om op te lopen en dat is ideaal in ons Belgisch buienweertje.

Trouwens: wist je dat je onze tuintegels perfect als zwembadtegels kan gebruiken? Ze zijn antislip, uitstekend bestand tegen chloor én je vindt ze in alle mogelijke looks en designs. Spring gerust binnen in een van onze showrooms als je op zoek bent naar zwembadtegels die je zwembad omtoveren in een stijlvol waterparadijs. Mozaïektegels voor je zwembad? Wij helpen je graag de zwembadtegel te vinden die bij jou past.

Tyles keramische tuintegels zwembadtegels

Terrastegels plaatsen doe je zo

Terrastegels zijn vrij eenvoudig te leggen. Zeker als je ze plaatst op tegeldragers. Zo’n onderstructuur van tegeldragers is superstabiel, geschikt voor elke ondergrond en perfect in de hoogte af te stellen. Je lijmt de dragers niet vast, waardoor ze ook makkelijk te verplaatsen zijn. Bovendien kan water er makkelijk tussen weglopen waardoor de buitentegels in de winter niet kunnen bevriezen. Kies je voor tegeldragers, gebruik dan wel enkel keramische tegels van 20 mm. Voorzie ook 4 tegeldragers per tegel (één in elke hoek). Voor de grotere formaten plaats je nog een extra tegeldrager in het midden.

Wil je de tuintegels traditioneel op een betonnen ondergrond leggen en verlijmen? Hou er dan rekening mee dat beton niet waterdoorlatend is. Een goede waterafloop is daarom cruciaal, anders loop je het risico dat er water blijft staan en in de winter bevriest. Hierdoor kunnen de voegen en de tegels loskomen. Om dat te vermijden leg je eerst een drainagemat op de betonnen ondergrond. Lijm die niet vast! Stort er vervolgens een laag gewapende chape op van 5 cm in een helling van 1,5 cm per meter van de woning weg. Laat de chape een kleine maand uitdrogen voor je er de terrastegels op verlijmt, in dubbele verlijming: op de ondergrond én op de tegels.

Klinkt het plaatsen van terrastegels op tegeldragers of op een betonnen ondergrond toch wat ingewikkeld? Of wil je een terras leggen op volle grond en met een drainerende opbouw? Haal dan best een vakman in huis. Ken je er geen? Vraag ernaar in onze showrooms. Wij brengen je graag in contact met een professionele tegelplaatser in jouw buurt, één die ervaring heeft met het leggen van terrastegels.

Tyles keramische tegels voor tuin

Keramische tuintegels in alle formaten

Welk formaat van buitentegel is het meest geschikt voor een terras? Dat hangt ervan af. Bij terrastegels zijn tegenwoordig vooral de grotere formaten in trek: 80x80, 90x90, 60x120 en 100x100 cm. Daarnaast heb je natuurlijk ook het courante formaat: 60x60 cm. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan op ons moodboard of kom langs in onze showrooms. Wij adviseren je graag persoonlijk bij de keuze van de juiste tuintegels.

Wat kost tuintegels leggen per m2?

De kostprijs van keramische tuintegels hangt af van verschillende factoren: hoe groot is je terras, welke buitentegels kies je, leg je de tegels op tegeldragers, op een volle of een betonnen ondergrond? Wil je exact weten hoeveel het kost per m2 om tuintegels te leggen? Kom dan langs in een van onze showrooms. Op basis van jouw plannen en wensen maken we met veel plezier en geheel vrijblijvend een offerte op jouw maat.

Tyles grijze tuintegels keramisch

Kom langs in onze showrooms

Op zoek naar de geschikte buitentegel voor jouw terras? Ben je benieuwd naar ons aanbod zwembadtegels?  In onze showrooms en in de Flagship Store in Zellik kijken we samen met jou welke keramische tuintegel de juiste kwaliteiten heeft om jouw buitenruimte compleet te maken.

Kom langs in onze showrooms

Tyles keramische tuintegels terras balkon appartement