Keramische terrazzo tegels

Terrazzo is tijdloos. De mix van marmergranulaten, stukjes kwarts en granietkorrels ademt stijl uit. Hou je van dat gevarieerde en vaak kleurrijke terrazzo effect? Wil je de vloer in je keuken of badkamer die typische rijkgeschakeerde uitstraling geven, maar schrikt het prijskaartje en de arbeidsintensieve plaatsing van granito je af? Dan zijn keramische terrazzo tegels het perfecte alternatief.

De stijl van terrazzo, de voordelen van keramiek

Keramische tegels met een terrazzo look hebben alles wat je van een gepolijste granito vloer mag verwachten. Ze zien er even grandioos uit én hebben alle voordelen van keramiek. Terrazzo vloertegels hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zijn duurzaam en slijtvast en vragen weinig onderhoud. Laat je een glas wijn of een mes vallen of spat je tijdens het koken op de keukenvloer? Vlekken of krassen maken geen kans op keramische terrazzo tegels. Afspoelen met water en klaar. Zo blijven ze er jaren als nieuw uitzien. 

Tussen haakjes: bij een gegoten terrazzo vloer kunnen er na verloop van tijd kleine scheurtjes ontstaan door het krimpen en uitzetten van het oppervlak. Met tegels heb je dat probleem niet… Bovendien zijn ze ook makkelijk te plaatsen, of je nu kiest voor terrazzo tegels van 60x60 cm of gaat voor de grote formaten.

Wil je nog meer weten over de voordelen van keramische tegels? Lees onze blog.

De terrazzo look past in elke ruimte

De terrazzo look is bij uitstek een decoratieve look. Deze authentieke en tijdloze vloerbedekking past in elke ruimte die je net dat stukje meer stijl wil geven. Heel populair zijn alvast terrazzo tegels in de badkamer of keuken.

In de keuken kan je met grote terrazzo tegels ook het aanrechtblad afwerken, kwestie van nog meer uniformiteit in je interieur te creëren. Maar terrazzo tegels passen ook mooi in de inkom of hall van een woning. Van een binnenkomer gesproken! Zo ben je vast meteen overtuigd van het schitterende terrazzo effect van deze tegels, waar je ze ook wil leggen.

Meer weten over keramische tegels met een terrazzo look? Ontdek er alles over bij Tyles Zellik, onze Flagship Store vlak bij Brussel.