21 nov. 2013

Airtyles vliegt naar florim gallery in italië

Na het 2-daagse evenement in 2012 op een toplocatie (La Brugeoise in Brugge) is Tyles er opnieuw jaar in geslaagd voor zijn klanten en architecten een memorabele activiteit te organiseren. Dit jaar werd geopteerd voor een eendaagse trip naar Italië op 21 november.

Airtyles vliegt naar florim gallery in italië

Om de 112 genodigden een unieke dag te laten beleven in de recent geopende Florim Gallery had de West-Vlaamse tegelgroothandel zelfs een vliegtuig gecharterd. Ready for take-off!

Multifunctionele en hypermoderne toonzaal

Om 8 uur ’s morgens steeg het vliegtuig van airtyles, met 112 Belgen aan boord, op richting Bologna. Eenmaal daar aangekomen, werd de talrijke groep verdeeld over meerdere bussen en zetten de passagiers de reis verder richting Via Del Canaletto in Fiorano. De verwelkoming bij Florim was zowel warm als overweldigend. Deze Italiaanse tegelgroep, goed voor 330 miljoen euro omzet, zet ontegensprekelijk de nieuwe standaard voor de komende jaren. En er zullen er maar weinig kunnen volgen, zoveel is zeker. We waren getuige van een indrukwekkend drieluik waarvoor de afgelopen drie jaar 150 miljoen euro werd uitgetrokken. Technologie met 2 nieuwe 10.000 ton persen en 6 digitale Creta printers met telkens maar liefst 6 individuele koppen.

Logistiek met een “full automatic warehouse” waarin 37.000 paletten kunnen gestockeerd worden. Tot slot een multifunctionele en hypermoderne toonzaal van 9.000m² verdeeld over 2 verdiepingen. Op de benedenverdieping vind je de conferentiezaal, de “docks” waar de nieuwigheden 2014 per merk tentoongesteld zijn, Florim Solutions ofwel de technische afdeling waar men alle mogelijkheden met keramiek in de kijker zet (zoals de slimme vloer die de passage in een winkel of voor een kast registreert, onwaarschijnlijk maar waar!), een volledig uitgeruste keuken om groepen te kunnen voorzien van een lunchmaaltijd en tot slot een lounge gedeelte waar de bezoekers even kunnen bekomen van zoveel indrukken. Op de bovenverdieping werd voor elk van de vier merken een totaalconcept uitgewerkt. Floor Gres, het vlaggenschip van de groep, is een tot in de details afgewerkte Welness & Spa. De tegels van Rex komen tot leven in een 5-sterren hotel waarin men aan de slag is gegaan met de exclusieve look van materialen zoals Carrara-marmer, parket, onyx en blauwsteen. Dit uiteraard allemaal in prachtige keramische imitaties! Pure lekkernij voor de architect of de binnenhuisarchitect. Een volledig vernieuwde website voor elk van deze merken wordt begin 2014 verwacht.

Grootformaten

Ook voor de klanten-tegelhandelaars van Tyles was dit een zeer inspirerende dag en een bevestiging dat ook zij moeten gaan meedenken met de grootformaten: 80x80cm, 60x120 cm, 80x180 cm en 120x300x6 cm zetten tegenwoordig de toon. De meest recentste reeksen Industrial en Floortech, door Tyles en Floor Gres op de markt gezet in 2013, bewijzen de groeiende interesse in grootformaten: 35% van de verkoop zijn tegels groter dan 60x60! Werven in 60x120cm of 80x80 cm zijn al lang geen alleenstaande gevallen meer. En de trend naar nog groter is volop ingezet!

Na het bezoek aan de toonzaal en de ultramoderne fabriek werden nog enkele mensen in de bloemetjes gezet. Eerst en vooral Claudio Lucchese, president van de Florim Group, voor zijn visionair denken over keramiek. Daarnaast ook de familie Royaux, die samen met Massimo Barbieri de organisatie van dit evenement in goed banen leidde. En ‘last but not least’ werd ook afscheid genomen van Mirco Rivi, agent van Floor Gres voor België. Mirco geeft eind dit jaar, na 40 jaar carrière in de keramische wereld, de fakkel door aan Pierpaolo Carfora. Mirco Rivi heeft 37 jaar lang uitstekend samengewerkt met Marc Royaux, ‘founding father’ van de firma Tyles. Dit volgens de filosofie van het Brugse bedrijf: lange termijn relaties met goede en minder goede jaren waar alle partijen telkens weer sterker uit komen. De band tussen Tyles, de familie Royaux en Florim is er dankzij de 25 jaar lange samenwerking steeds op vooruit gegaan. Dit initiatief, een ééndaagse chartervlucht Brussel-Sassuolo is een blijk van wederzijds respect. Het oogt eenvoudig maar achter de schermen hebben heel wat mensen hiervoor bergen werk verzet. Met dank aan de ‘captains’ van dienst: Massimo Barbieri (Floor Gres), Guy & Paul Royaux (Tyles) en Fabienne Royaux (Vilvordit).

Na toch wel een onvergetelijke dag steeg het airtyles vliegtuig om 19u15 op om het Belgische gezelschap veilig terug naar Brussel te brengen. Benieuwd wat het volgend jaar wordt want wij willen er zeker terug bij zijn!

Enkele reacties

“Ik heb kunnen genieten van een perfect georganiseerde trip naar de nieuwe Florim Plant en Gallery. Groots, indrukwekkend, innovatief zijn de sleutelwoorden. Hopelijk ontwikkelen ze snel uitvoeringsrichtlijnen voor hun XXL-tegels!”
Tinne Vangheel, verantwoordelijke vloeren WTCB

“Een daguitstap naar Italië was voor mij een unieke ervaring! De ideale gelegenheid om kennis te maken met de laatste nieuwigheden en actuele  trends. Het bedrijfsbezoek met rondleiding in het volledige productieproces was leerrijk. Het bezoek aan de prachtige, ruim 8.000m2 grote showroom werkte inspirerend. Bedankt aan de familie Royaux voor het leuke initiatief, de organisatie en de hartelijke ontvangst. Ik heb er alvast van genoten!”
Maïté Vermeersch, binnenhuisarchitecte

“Dank op mijn beurt voor de uitnodiging. Ik ontdekte een indrukwekkende toonzaal en topproducten. Met als resultaat een reset van mijn ideeën over vloerafwerking. Dat was blijkbaar nodig, Zelf houd ik me niet expliciet bezig met het organiseren van activiteiten binnen NAV maar heb dingen gezien die mij toch verrast hebben. Daar zitten dus zeker mogelijke activiteiten tussen voor onze leden.”
Urbain van de voorde, Lid Dagelijks bestuur NAV

“De toonzaal en het concept daarrond hebben indruk op mij gemaakt. De hotelinrichting met de fantastische marmerimitatie en wellness met de toepassing van grote panelen van de serie Industrial konden mij ten zeerste bekoren. Daaraan kan je zien hoever de passie voor het tegelzetten reikt. Het is de tweede keer dat ik de toonzaal en de fabriek bezoek en telkens verbaas ik mij erover hoe innoverend die Italianen wel zijn.”
Natascha , Deschacht Vloeren

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht