24 apr. 2019

Vind de perfecte tegel

Last van keuzestress? Geen idee waar je op moet letten bij de keuze van een tegel? Marie-Joëlle, interieurspecialiste bij Tyles, helpt je op weg. Ze vertelt je alles waar je op moet letten om balans en harmonie te creëren in je interieur

Vind de perfecte tegel

Waarom is de juiste keuze van je vloer zo belangrijk?

Vroeger werd eigenlijk totaal geen aandacht besteed aan het uitzicht van de vloer van een woning. Het moest gewoon een stevige vloer zijn en makkelijk in onderhoud. De laatste jaren evolueert deze visie enorm. Een vloer gaat meer en meer deel uitmaken van het totaalplaatje van je woning. Het kan je interieur aanvullen en zo rust en harmonie creëren in je ruimte.

Waar moet je op letten bij de keuze van je tegel?

Belangrijk bij de keuze van een tegel, is de balans tussen het formaat van de tegel en de ruimte waar de tegel zal geplaatst worden, om een optimaal gevoel van openheid te creëren. Daarnaast is er de plaatsing van de tegel. In een lange smalle ruimte zou je de tegels dwars op de looprichting kunnen plaatsen om zo de ruimte visueel te vergroten. Je vindt nu meer en meer rechthoekige tegels, een handig formaat om met plaatsingen en legpatronen te spelen.

Zijn er specifieke tegels of legpatronen aan te raden voor een bepaalde ruimte, bijvoorbeeld in de badkamer?

Neen, in principe niet. Omdat deze keramisch zijn, kunnen ze echt in elke ruimte gebruikt worden. Welk legpatroon je kiest, is volledig afhankelijk van het gevoel dat je in die ruimte beoogt. Op zoek naar rust en harmonie? Plaats je tegels dan recht naast elkaar. Meer op zoek naar een speels effect? Dan kan je je tegels geschrankt plaatsen.

Zie je grote verschillen tussen het gebruik van vloer- en wandtegels?

Wandtegels worden steeds vaker gebruikt als eye-catcher. Vroeger werden ze voornamelijk gebruikt om praktische redenen waar de muur nat kon worden. Nu worden ze gebruikt om echt een accent in je interieur te creëren of bepaalde elementen in je interieur uit te lichten. Op vandaag kan je elke vloertegel in principe ook op de wand plaatsen wat de mogelijkheden eindeloos maakt.

Zijn er nog andere manieren waarop je keramische tegels in je interieur kan gaan gebruiken?

Met de komst van de grote formaten, kunnen we met tegels aan de slag voor lavabomeubels, keukenwerkbladen, tafelbladen… Zo kunnen we echt unieke elementen maken die je interieur een stijlvolle boost geven.

Als interieurspecialiste bij Tyles, wat vind jij van de huidige trends?

Wat ik nu vaak zie en zelf ook mooi vind, is een variatie aan looks, structuren en materialen, maar met slechts een beperkt aantal kleuren. Zo krijg je toch een gevoel van harmonie en een tijdloze, smaakvolle inrichting. We gaan vaak ook één vloertegel doortrekken over de gehele woning in combinatie met meer variatie aan de muur en in interieurelementen: verf, textiel, decoratie…

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht