24 jul. 2020

Tegel gekozen, wat nu?

Er komt heel wat meer kijken bij het kiezen van de juiste tegel dan je denkt. Natuurlijk zal je eerst de look, de kleur, het formaat en het legpatroon bepalen. Maar vergeet ook de afwerking niet en zorg dat je een goeie planning opstelt zodat je snel van een mooi resultaat kan genieten.

Tegel gekozen, wat nu?

Vlot besteld, op tijd geleverd

Eerst dit: heb je al een vloerder? Het is aan te raden om er tijdig één te zoeken, want veelal zullen je tegels sneller beschikbaar zijn dan dat een kwaliteitsvolle vakman een gaatje in zijn agenda vindt om ze te komen leggen. Bij Tyles hebben we de grootste voorraad in België. Je tegels zijn dus meteen leverbaar. Wanneer ze toch moeten besteld worden, doen we een beroep op onze vrachtwagens die wekelijks naar Italië en Spanje rijden. Tip: bestel je via je vakman, neem dan wat marge en laat hem ongeveer 1 maand voor de plaatsing de bestelling plaatsen. Kwestie van het hele proces vlot te laten verlopen.

Vergeet het voegsel niet

Je staat er misschien niet bij stil, maar het voegsel bepaalt in zeer grote mate het uitzicht van je tegelwand of tegelvloer. De kleur heeft een belangrijke esthetische impact op het resultaat. Tyles werkt daarom met het gamma van Kerakoll. Daarin vind je 50 tinten (!) voegsel en bijhorende silicone voor een perfecte match met jouw tegel.

Bekijk hier de video presentatie.

 

Al aan keramische plinten gedacht?

De overgang van muur naar wand mooi afwerken? Denk dan eens aan keramische plinten. Die zijn niet alleen decoratief, maar beschermen ook de muur. Bovendien worden de plinten bij Tyles gemaakt in de eigen ateliers, uit exact hetzelfde lot als de tegels die je besteld hebt. Zo ben je er altijd zeker van zijn dat er geen kleur- of maatverschillen zijn. De plinten worden standaard op 6 cm hoog gesneden.

Tot slot nog dit: vraag ook eens na aan de plaatser of er bijkomende afwerkingsprofielen zijn die zichtbaar zijn en ook een impact kunnen hebben op het uiteindelijke resultaat. Of wordt er met tegels in verstek gewerkt? Altijd goed om weten.

Nog meer praktisch advies nodig? Of een vloerder misschien? Spring eens binnen in een van onze showrooms. Wij helpen je graag voort! 

Is dit ook iets voor jou?
13 apr. 2021

Next level: de Tyles Superlarge showroom

De Superlarge showroom van Tyles in Zellik was in 2016 een unicum in de Benelux. Nergens vond je op 1 plaats zo’n uitgebreid aanbod keramische tegels op groot formaat. Door de groeiende populariteit van XXL tegels is het aantal collecties ondertussen sterk uitgebreid. Tijd om onze showroom naar de next level te tillen, voor extra veel inspiratie en sfeer.

Lees meer
09 apr. 2021

Tijd voor terrastegels

Zalig! Het mooie weer komt eraan en de BBQ staat al buiten. Hoog tijd dus om je terras in orde te brengen! Keramische tegels voor buiten zijn alvast een uitstekende keuze als je er nog één moet plaatsen, en lang niet alleen omdat ze zo onderhoudsvriendelijk zijn.

Lees meer
27 nov. 2020

Welke vloer leg je in een nieuwbouwwoning?

Ga je bouwen of heb je een nieuwbouwwoning of appartement gekocht? Denk dan tijdig na over de vloer die je in elke ruimte wil. Vloerbekleding kiezen kan behoorlijk complex zijn. Technisch en stilistisch komt er veel bij kijken. Je op voorhand goed laten adviseren, kan je dus later heel wat kopzorgen besparen! Hier vind je al enkele tips van onze Tyles Experts. Wil je er meer, kom dan gerust eens bij ons over de… vloer.

Lees meer

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht