01 sep. 2020

De 7 voordelen van keramische tegels

Keramische tegels veroveren de huiskamer, maar ook de andere woon- én buitenruimtes. Niet onlogisch gezien de vele voordelen. We zetten ze even op een rijtje.

De 7 voordelen van keramische tegels

Vlekkeloos onderhoud

Vloeren in keukens, woonkamers, badkamers enzoverder krijgen het vaak zwaar te verduren. De kinderen spelen in huis, huisgenoten morsen al eens iets of komen met vuile schoenen binnen... . Maar er is goed nieuws: keramische vloeren zijn hiertegen bestand en hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt of hout. De vloeren beschikken zowel voor binnen- als buitentoepassingen over interessante eigenschappen: ze zijn kras-, uv-, vorst- en vlekbestendig. Een extra troef met betrekking tot terrassen is dat mosvorming en groene aanslag geen kans krijgen dankzij de hardheid van de steen.
 

The sky is the limit

Keramische vloer- en wandtegels zijn in oneindig veel kleuren, formaten en afwerkingen beschikbaar. Ze kunnen zowel binnen als buiten in iedere ruimte worden geïntegreerd. Elke vloertegel kan in principe ook op de wand geplaatst worden. Een wandtegel als eyecatcher is tegenwoordig trendy. Denk maar aan een accentmuur in de badkamer of een decoratieve spatwand in de keuken.
 

Trendproof

Keramische tegels spelen met hun vele formaten, legpatronen en kleuren naadloos in op de interieurtrends. Dramatiek is in, net als donkere interieurs, de marmer- en betonlook en ruwe materialen. Op kleurvlak scoren alle afgeleiden van de trendkleuren groen, perzikroze en terracotta. Ook het speels effect van het visgraatmotief valt tegenwoordig bijzonder in de smaak.

Ruimtevergrotend effect

De grootte van de tegels beïnvloedt de sfeer die een bepaalde ruimte uitstraalt. Met de komst van de XL-, XXL- en XXXL-tegels kan het ruimtevergrotend en rustgevend effect van grote tegels maximaal worden uitgespeeld.
 

Dezelfde tegel voor in- en outdoor

Als het even kan willen we genieten van het buitenleven, ook in de winter. De tuin is een ontmoetings- of ontspanningsplek met luxueuze accenten zoals een zwembad of wellness. Het onderscheid tussen binnen en buiten vervaagt, wat zich weerspiegelt in dezelfde tegelkeuze voor in- en outdoor. Volkeramische tegels komen perfect tegemoet aan deze trend. Doordat de meeste tegels een hoge antislipwaarde hebben hoeft u zich geen zorgen te maken over valpartijen.

Budgetvriendelijk

Bouwen of verbouwen wordt er niet goedkoper op. Het komt er vaak op aan om de diverse kosten goed tegenover mekaar af te wegen. Een keramische vloer is budgetvriendelijker in vergelijking met bijvoorbeeld natuursteen.
 

Perfecte match met vloerverwarming

Vloerverwarming is aan een opmars bezig en biedt diverse voordelen. De ruimte wordt op een energiezuinige, gelijkmatige én aangename manier verwarmd. Wist je trouwens dat je energie kan besparen dankzij de combinatie van keramische tegels en vloerverwarming? Keramische tegels vormen met hun lage warmteweerstand een perfecte match met vloerwarming. Dit werkt ook plaatsbesparend, waardoor je de ruimte optimaal kan benutten. Mooi meegenomen toch?

Delen

Vorig bericht Volgend bericht Terug naar overzicht